Konačno je pao PRVI sneg, a danas i sutra se očekuje POVEĆANJE snežnog pokrivača!

Autor: Tanjug

Vesti

10.01.2021

06:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

RHMZ upozorava na pojavu obilnih padavina danas i sutra u Srbiji, povećanje snega i pojavu ledene kiše.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

Obilnije padavine danas se očekuju na jugu Srbije i na Kosovu i Metohiji od 40 do 80 mm, a tokom dana u višim predilima će doći do povećanja visine snega za oko 30 cm, ponegde i više, u nižim predelima centralne, jugozapadne i južne Srbije oko 15 cm.

Istovremeno, u nizim predelima na jugu sneg ce mestimicno prelaziti u kisu koja ce se ledtiti pri tlu. U ponedeljak se ocekuje manje padavina, ali ce doci do daljeg povecanja visine snega, u nizim predelima na jugu sneg ce povremeno prelaziti u kisu koja ce se ledtiti pri tlu.

Prema prognozi za danas, biće oblacno sa snegom, uz formiranje i povecanje visine sneznog pokrivaca. Na krajnjem severu Vojvodine uglavnom suvo. U drugom delu dana sneg ce na jugu zemlje ponegde prlaziti u kisu koja ce se lediti pri tlu. Vise padavina se ocekuje u centralnim, a obilne padavine u juznim krajevima Srbije i na Kosovu i Metohiji od 40 do 80mm.

Vetar slab i umeren, severoistocni i istocni. Jutarnja temperatura od -4 do 0, najvisa dnevna od 0 do 3 stepna.

U Beogradu danas oblacno sa snegom, uz formiranje na sirem podrucju grada i povećanje visine sneznog pokrivaca. Vetar slab i umeren, severoistocni i istocni. Dnevna temperatura bez veceg kolebanja od -1 do 1 stepen.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 17. januara, u vecini dana oblacno i hladno, povremeno sa snegom uz povecanje visine sneznog pokrivaca, znacajnije u visim predelima. U ponedeljak na jugu ponegde i sa kisom koja ce se lediti pri tlu.

Od utorka mestimicno slab sneg. Samo se u petak ocekuje umereno oblacno i suvo. Dnevna temperatura padu i bice u granicama proseka ili malo ispod proseka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading