POČELA VAKCINACIJA I U NARODNOM FRONTU: Sve više radnika zainteresovano za vakcinu!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

09.01.2021

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lepo!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto Ilustracija

U Ginekološkoj akušerskoj klinici "Narodni front" danas je počela vakcinacija zdravstvenih radnika Fajzerovom vakcinom.

Prvu dozu vakcine primio je 51 zdravstveni radnik ove ustanove, a za tri nedelje primiće i drugu.


Direktor te ustanove Željko Miković kaže za Tanjug da je zadovoljan odzivom, s obzirom da je prvi dan vakcinacije i da je vikend.

Miković je rekao da je za sada na raspolaganju "Fajzerova" vakcina, kao i da broj zdravstvenih radnika koji se prijavio nije primio vakcinu zbog odsustva, ali da će je primiti u narednim danima.

Ističe da je Ministarstvo zdravlja obezbedilo dovoljne količine vakcina za sve zdravstvene radnike u "Narodnom frontu", i navodi da će ova ustanova imati i druge vrste vakcina na raspolaganju.

Naglašava da će se broj medicinara koji žele da prime vakcinu povećavati, te da je jedan broj radnika zainteresovan za rusku vakcinu ''Sputnjik V'', koja će uskoro i stići.

-Ja sam čovek koji veruje u medicinu, i potpuno je opravdano da na ovaj način zaštitim ne samo sebe već i druge-, rekao je direktor "Narodnog fronta" koji je danas primio vakcinu.

Miković je poručio svim građanima da iskoriste priliku i vakcinišu se i na taj način spreče mogućnost teških formi bolesti koje nastaju zbog kovida 19.

Vakcinisali su se lekari, medicinski administrativni radnici ove ustanove, navodi on, i dodaje da je plan da i u narednim danima nastavimo vakcinaciju.

Zaposleni ove ustanove šef hirurške službe GAK Narodni front Vladimir Pažin, koji je primio Fajzerovu vakcinu, kaže da veruje u medicinu, kao i da je vakcina bezbedna.

-Verujem da su sve vakcine slične, a po nekim karakteristikama ova vakcina je za neki procenat bolja od drugih-, istakao je Pažin za Tanjug.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading