Vučić o policijskom času: Krizni štab će odlučivati, ali OVO bi bilo najbolje rešenje

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

02.11.2020

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će o eventualnom uvođenju policijskog časa, kao što je to trenutno slučaj u mnogim evropskim zemljama, kao i o svim ostalim merama, odlučivati Krizni štab.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vučić

- Imamo Krizni štab, mere koje oni kažu apsolutno ćemo sprovesti u delo - rekao je Vučić.

Na pitanje da li je policijski čas najveći znak nemoći države, kao što je, na konstataciju novinara, navedeno u naslovu na naslovnici lista "Danas", Vučić je odgovorio da onda "u Evropskoj uniji ima mnogo nemoćnih, sa policijskim časom".

Ponovio je svoju molbu članovima Štaba da, ako je moguće, ne zatvaraju ekonomiju koja mora da radi.

- Zdravlje je najvažnije, ali molba je uvek da imaju u vidu da moramo da ispaltimo plate, jer na kraju svi dođu kod države - naveo je Vučić.

Podsetio je da je država u prethodnom periodu isplatila skoro pet plata i da je za privredu izdvojila najveći paket pomoći proporcionalno našoj veličini.

Ako ništa ne bude radilo, kaže Vučić, morali bismo da se više zadužujemo i da "zemlju dovedemo do 150 odsto javnog duga".

- Bilo bi najbolje ako bismo mogli protiv korone da se borimo našim zdravstvenim kapacitetom i razumnim molbama na poštovanje mera - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (38)

Loading
Milica

02.11.2020 15:36

Ukoliko ne bude poboljšanja, možda ćemo morati da zatvaramo. Jednostavno moramo priznati da većini našeg naroda drugačije ne vredi sem ozbiljnih ograničenja, kao u prvom talasu. Nadamo se da do toga neće doći, ali moramo biti spremni i na to.

Mila

02.11.2020 16:04

Ukoliko se budemo odgovorno ponašali i poštovali propisane mere, sigurno neće biti potrebe za uvodjenjem policijskog časa. Sve je do nas.

Stefan

02.11.2020 16:11

Svaku odluku Kriznog štaba Vučić je do sada u potpunosti ispoštovao i to će činiti i ubuduće.

Lovac29

02.11.2020 16:13

Smatram da se moramo pridrzavati svih propisanih epidemioloskih mera kako bi izbegli uvodjenje onih jos restriktivnijih koje sigurno niko od nas ne zeli.