PUNI KAPACITETI BEOGRADSKE KLINIKE: Radiolog u "Mišoviću" drugi put zaražen!

Autor:

Vesti

02.11.2020

05:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

KOVID kapaciteti KBC "Dragiša Mišović" popunjeni su 100 odsto, rekao je načelnik radiologije u toj ustanovi dr Đorđe Lalošević. Doktor je dodao da se među pacijentima nalazi i njegov kolega lekar radiolog koji je drugi put oboleo.

RepublikaFoto: Printscreen/RTS
Đorđe Lalošević

- Lekar sa radiologije, čija je klinička slika prvi put bila veoma teška, oporavljao se nakon što je prvi put bio bolestan više od dva i po meseca, sada ima blaže simptome i smešten je na kliniku - kaže dr Lalošević.

Dodaje da je u ovom trenutku zaraženo još sedam-osam lekara klinike.

U KOVID odeljenjima te bolnice hospitalizovano je, prema podacima od nedelje ujutru, 178 pacijenata, od kojih je 11 dece i šest majki, ali je taj broj u ovom trenutku možda i veći, kaže dr Lalošević.

U jedinici intenzivnog lečenja su 32 pacijenta, a na mehaničkoj ventilaciji 21 pacijent.

 

Dr Lalošević ističe da je pregled skenerom najpouzdaniji pokazatelj postoji li zaraženost koronavirusom ili ne.

- Svakom pacijentu koji uđe u bolnicu mora da se uradi pregled skenerom - kaže ovaj stručnjak i objašnjava da je taj pregled najbolje uraditi četiri-pet dana po dobijanju prvih simptoma.

Svetska zdravstvena organizacija i velike studije koje su rađene u svetu slažu se da je u dijagnostici virusa KOVID-19 najdominatniji skenerski nalaz. Više od 92 odsto je tačnost skenerskog nalaza, dok su PCR i brzi testovi daleko ispod toga, tvrdi Lalošević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading