ŠOK, korona se ubrzano širi među lekarima: U ovoj beogradskog bolnici masovno oboljevaju svi odreda

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

01.11.2020

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kovid kapaciteti KBC Dragiša Mišović popunjeni su 100 odsto, rekao je načelnik radiologije u toj ustanovi dr Đorđe Lalošević i dodao da se među pacijentima nalazi i njegov kolega, lekar radiolog, koji je po drugi put oboleo od bolesti koju izaziva korona virus.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Lekar sa radiologije, čija je klinička slika prvi put bila veoma teška, oporavljao se, nakon što je prvi put bio bolestan, više od dva i po meseca, sada ima blaže simptome, i danas je smešten na kliniku, kaže dr Lalošević.

Dodaje da je u ovom trenutku zaraženo još sedam-osam lekara KBC Mišović.

U kovid odeljenjima te bolnice hospitalizovano je, prema jutrošnjim podacima, 178 pacijenata, od kojih je 11 dece i šest majki, ali je taj broj u ovom trenutku možda i veći, kaže dr Lalošević.

U jedinici Intenzivnog lečenja su 32 pacijenta, a na mehaničkoj ventilaciji 21 pacijent.

Dr Lalošević ističe da je pregled skenerom najpozdaniji pokazatelj postoji li zaraženost korona virusom ili ne.

Svakom pacijentu koji uđe u bolnicu Mišović mora da se uradi pregled skenerom, kaže ovaj stručnjak i objašnjava da je taj pregled najbolje uraditi četiri-pet dana po dobijanju prvih simptoma.

- Svetska zdravstvena organizacija i velike studije koje su rađene u svetu slažu se da je u dijagnostici kovida najdominatniji skenerski nalaz. Više od 92 odsto je tačnost skenerskog nalaza, dok su PCR i brzi testovi daleko ispod toga, a čak se ni na rendgenu ne vide neke stvari - istakao je Lalošević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading