Humanitarna organizacija "Junak" brine o borcima iz ratova 1991-2001

Autor:

Vesti

30.08.2020

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Humanitarna organizacija Junak, je prva organizacija u Srbiji koja se bazira na pomoći Srpskim junacima iz ratova 1991-2001. godine.

RepublikaFoto: Promo foto
Veljko Ražnatović je podržao humanitarnu akciju

Organizacija Junak je registrovana u Odžacima, ali uz dobar odaziv omladine, raširili smo se po celoj Srbiji.

Organizaciju junak čini omladina koja  želi, da nakon 30 godina, iskaže zahvalnost i poštovanje svim ratnim veteranima, ratnim vojnim invalidima, i porodicama poginulih boraca, za sve što su učinili za našu otadžbinu. Da im pokažemo da nisu zalud ginuli i branili nas, da ima omladine koja je zahvalna za takav podvig, i da sutra, ako opet bude trebalo da se ide u rat i brani otadžbina, da ima naslednika kojima su oni preneli duh ratnika.

Takođe, da se i ljudima iz vlasti, pa i svom srpskom narodu stavi do znanja da oni ne smeju biti zaboravljeni, da njihov podvig u tim godinama zaslužuje da im se danas iskazuje poštovanje i zahvalnost, i da im se obezbedi život dosledan čoveku.

Glavni cilj organizacije, jeste da se čuje za naše junake, da se vidi kako danas žive, i da im se pomogne. Pored toga, cilj organizacije jeste da se pruži podrška veteranima u zahtevima koji oni zaslužuju i za koja se bore. Da se veterani ne dela na ratove, nego da se svima stavi do znanja da su oni braća po oružju, ma gde god da su ratovali.

Takođe, cilj nam je da omladinu izvedemo na pravi put. Da se priključe našoj organizaciji, da se fokusiraju na pomoć slabijima, da treniraju, da se klone ulice, i da u sebi nose zdrav nacionalizam. 

Novac kojim pomažemo ratnim veteranima prikupljamo uglavnom preko sportskih događaja koje organizujemo po celoj Srbiji.
Imamo jako veliku podršku ratnih veterana, koja nam je veliki motiv da uspemo u započetoj priči.

U našoj priči, podržao nas je Veljko Ražnatović, iskreni rodoljub, koji je patriotizam nasledio od svog oca,ratnog veterana i Srpskog junaka. Sa ponosom mogu da kažem da je Veljko član naše organizacije, i da će svojim imenom i talentom još mnogo toga doprineti JUNAKu i ratnim veteranima. 4. septembra u što većem broju dolazimo da ga podržimo na njegovom meču, koji je jedan od puteva koji vode do titule Evropskog šampiona. 

RepublikaFoto: Promo foto
Ratni veteran dobio je pomoć u visini od 3.500 evra

Jedna on naših većih akcija jeste pomoć ratnom vojnom invalidu iz Subotice, Dejanu Periću, čoveku koji ima 8 dece, i čovek koji je 1999. godine ranjen na Košarama. Danas je 30 posto invalid i dan danas nosi geler pored srca, koji mu ne dozvoljava da zaboravi pakao koji je proživeo kao golobradi mladić. Njemu smo pomogli sa ugradnjom parnog grejanja kroz celu kuću, izgradnjom ograde i štale za stoku, kao i folijom za krov. Vrednost akcije je bila 3500 Eura.

Foto: Promo foto

Trenutno imamo akciju za pomoć ratnom vojnim invalidu sa Paštrika, Voji Borovnjaku, koji je ranjen na Paštriku, ima dvoje dece, i živi na Ravnoj Gori, u mestu Brezna. Potreban novac izgradnju krova je 2000 Eura, a od toga smo već pola prikupili. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading