Izmene od ponedeljka: KARTE NA ŠOFERKAMA SU PROŠLOST, parking servis unosi novi način kažnjavanja

Autor: Blic, Republika

Vesti

01.08.2020

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kazne, odnosno dnevne parking karte na šoferšajbnama od ponedeljka i definitivno odlaze u prošlost, pošto će kontrolori ubuduće izdavati elektronske dnevne parking karte (eDPK).

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Parking servis

Od 3. avgusta “Parking servis”, na osnovu Odluke o izmenama i dopunama Odluke o javnim parkiralištima, koju je nedavno usvojila Skupština grada Beograda, praktično kreće sa uvođenjem novog sistema elektronske kontrole i naplate parkiranja - eParking.

- Cilj prelaska na novi sistem jeste digitalizacija rada i poslovanja "Parking servisa“ u okviru eUprave i promocije Beograda kao "pametnog grada“ - objašnjavaju za “Blic” iz “Parking servisa”.

Ali, kako će ta promena izgledati u praksi?

Vozači koji, na primer, nisu platili parkiranje u zoniranom području ili su eventualno prekoračili vreme dozvoljenog parkiranja, neće više zaticati dnevne parking karte (kazne) na šoferšajbnama, već će ih dobijati na kućnu adresu ili će o njima moći da se informišu na sajtu “Parking servisa”.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading