(VIDEO) Crveni se Lepenica u Kragujevcu! Često menja boje, preti ekološka katastrofa

Autor: Republika

Vesti

12.04.2020

07:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na društvenoj mreži Tviter osvanuo je snimak na kojem se može videti da se ispušta, najverovatnija hemikalija koja je crvene boje u reku Lepenicu u Kragujevcu.

RepublikaFoto: twitter.com/Bojan Simisic
Lepenica

Prema rečima korisnika Tvitera, ovo nije prvi put da se dešava. Kako kaže, za samo 10 dana izmenjale su se i plava i crvena boja!

- Posle plave reke, penušave reke sad imamo i crvenu reku i to sve u desetak dana. U pitanju je ispuštanje hemikalije crvene u boje u reku Lepenicu u Kragujevcu. Na snimku se vidi kako se izliva tečnost crvene hemikalije koja totalno menja boju reke - napisao je jedan korisnik na Tviteru.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Draskone

12.04.2020 08:33

To prosipanje komponenti boja iz autoindustrije u reku Lepenicu postoji već decenijama. U ovoj reci koja se pretvorila u otvorenu kanalizaciju odavno već ne žive ni žabe. Ratni zločin protiv reke činjeni su još od Titovih vremena. Tako je sa preko stotina malih rečica u Srbiji. Sveopšti ekocid je vrsta zločina protiv čovečanstva. Ali toga moj narod u zemlji Srbiji nije još dovoljno svestan.

Odgovori 20 0
Mićko

12.04.2020 20:35

Nikada do sada nisam procitao da je neko napisao koliko je Lepenica zagadjena. A toliko je strasno stanje da kada prodjete pored reke jednostavno ne mozete da disete od smrada,narocito nizvodno od tzv "filtera" u selu Cvetojevac. Od zivotinjskog sveta u reci mozete naci samo leseve svinja,pasa,živine...