Novi taksi pozvao Vučića i Brnabić: Vreme je da država čuje i druge taksiste

Autor: Republika

Vesti

16.10.2019

11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik novoosnovanog taksi udruženja "Novi taksi – moj taksi" Milorad Đokić izjavio je da, kao čovek koji je ušao u reprogram i vratio svoj dug, iznova poziva predsednika Vučića i predsednicu Vlade Brnabić da se sastanu i sa drugim taksistima, da čuju više o poreskim dugovanjima i drugim problemima.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Milorad Đokić

- Bjelić i politika koja se vodila oko njega dovela je da mnogi taksisti budu dužnici danas, a Bjelić danas pokušava novim zakonom da im uzme pravo na rad i pravo da prehrane svoje porodice - rekao je Đokić gostujući u jutarnjem programu TV Happy.

Đokić, koji je taksista više od 20 godina, rekao je da je višenedeljni taksi štrajk zapravo politički štrajk, koji je maltretirao i taksiste i građane.

- CarGo je kompanija koja uvodi novu tehnologiju i koja je neustavnim članovima Zakona o prevozu putnika sprečena da sa novom tehnologijom vrši prevoz putnika. Taj Zakon su predložili sindikat Nezavisnost i Bjelić - rekao je Đokić i naglasio da alternativni vid prevoza mora da dođe na dnevni red kroz izmene i dopune zakona koje će ga dozvoliti.

Novi taksi: Alternativni vid prevoza mora da dođe na dnevni red

Kada je reč o saradnji sa CarGo, Đokić je objasnio da će ova kompanija napraviti aplikaciju za Novi taksi.

- Razlog saradnje kompanije CarGo i udruženja Novi taxi je postojanje taxi kartela. Oni sebe doživljavaju kao da su vlasnici i nas i naših vozila i da su neprikosnoveni. Monopol nikome nije doneo dobro - rekao je on.

Đokić je naglasio da ne očekuje da mu neko preti, ali da se taksisti već javljaju i da će u novom taksi udruženju biti više od 300 časnih i poštenih taksista.

- Čekamo gradski sekretarijat za saobraćaj da nam dozvoli taksi tablu i počinjemo. Očekujemo da će u narednih mesec dana aplikacija Novog taksija moći da se koristi od strane građana Beograda. Zagrantovana neto zarada za taksiste je 150 hiljada dinara, što je ključna razlika od svih ostalih udruženja. Videćete poboljšanje uslova rada za svakog kolegu koji bude radio u Novom taksiju - kazao je Đokić. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Vesna

16.10.2019 12:12

Sve trba saslušati i pronaći najbolje rešenje da do štrajka više ne dođe.

Ivan

16.10.2019 12:15

Valjda će se konačno naći jedno rešenje kojim bi svi bili zadovoljni.

Iki

16.10.2019 12:20

Као деца су,хоћу и ја,хоћу и ја...!!!

Pedja

16.10.2019 12:24

Dobro je sto se ovaj problem oko taksista uspesno resio.Dago mi je da su taksisti seli da pregovaraju jer protesti ne vode nicemu.