Prodaje se čuvena parcela na Novom Beogradu: Šoping-mol od buvljaka!

Autor:

Vesti

17.07.2019

05:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otvoreni tržni centar u Bloku 43 na Novom Beogradu za dve godine se seli i na njegovom mestu će, prema planu, nići tržni centar i drugi komercijalni sadržaji, a moguće i još jedna stambena četvrt. Gde će tačno biti preseljen, još uvek se sa sigurnošću ne zna, ali moguća lokacija je Kvantaš.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Pijaca Kvantaš

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda oglasila je prodaju parcele na kojoj je Buvljak. Početni iznos cene za zemljište je 1,67 milijardi dinara, ili skoro 14 miliona evra, a u ponudi je 20.500 metara kvadratnih površine.

VIŠESPRATNI OBJEKAT

Kako nam je potvrđeno u direkciji, prema važećem planu detaljne regulacije kompleksa autobuske i železničke stanice, na predmetnoj lokaciji su planirani šoping-centar i razni drugi komercijalni sadržaji, a kako navode, kompatibilna namena može biti stanovanje do 80 odsto izgradnje. Zainteresovani imaju rok za prijavu do 15. avgusta, dok će se licitacija održati sledećeg dana. Kako je ranije pominjano, budući objekat koji će zameniti sadašnji Buvljak imao bi osam spratova i skoro 1.000 lokala. Centralni deo bio bi rezervisan za ugostiteljske objekte, pa bi se u njemu nalazili restorani, ali i supermarket. Međutim, bliži detalji biće poznati posle sredine avgusta, kada bude završena licitacija.

14 miliona evra je početna cena za zemljište

TEZGE SELE NA KVANTAŠ

Inače, da će Buvljak biti izmešten, zna se već godinama, budući da to zahteva izgradnja nove autobuske stanice u Bloku 42 preko puta Buvljaka. Kao moguće lokacija za preseljenje najpre je spominjana parcela u Bloku 71, uzvodno uz Savu i bila je planirana gradnja objekta na 3,2 hektara sa čak 900 prodajnih mesta. Zatim se kao nova lokacija pominjala raskrsnica Jurija Gagarina i Dr Ivana Ribara, iza Bloka 45, međutim, kako kaže izvor našeg lista, Kvantaš je najnovija opcija. Sa sigurnošću se jedino zna da bi i nova lokacija bila na Novom Beogradu.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ

Četvrt veka u funkciji

Otvoreni tržni centar u Bloku 42 u funkciji je od 1994. godine i ima oko 800 tezgi, na kojima se može kupiti sve od igle do lokomotive.

Godinama je bio jedna od najposećenijih lokacija u Beogradu gde se moglo kupiti sve što je potrebno za domaćinstvo. Nicanjem šoping-molova širom grada Buvljak je pao je u drugi plan, ali je i danas mesto dobre kupovine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading