VUČIĆ U LAZAREVU: Med je naša velika šansa

Autor: Tanjug

Vesti

30.03.2019

12:36 >> 12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Med je naša velika šansa, a od njegove proizvodnje posredno i neposredno može da se zaradi čak 150 miliona evra", izjavio je danas predsenik Srbije Aleksandar Vučić i najavio dalju podršku države pčelarima.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić u Lazarevu

Proizvodnja meda je, ukazao je u razgovoru sa lokalnim pčelarima u Lazarevu kod Zrenjanina, ogromna korist za našu zemlju i dodaje da je država spremna da sagleda kako još može da pomogne. 

- Ovde sam da mi vi kažete šta je to što država još treba da uradi da biste vi mogli lakše da poslujete i više da zarađete i proizvodite u budućnosti - rekao je Vučić.

Za izložbu meda koju su danas priredili rekao je da je veličanstvena, te naveo da je danas naučio nešto o medu. 

Vučić kaže da je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović hvalio Savez pčelara kao jednu od najboljih i najuspešnijih organizacija u Srbiji. 

Nedimović je naveo da se ljudi često odnose prema pčelarstvu kao prema hobiju, a da je zapravo u pčelarstvu neverovatna potencijal. 

- Ubeđen sam da je Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) kao krovna organizacija ubedljivo najbolja organziacija u oblasti poljoprivredne proizvodnje - rekao je Nedimović. 

Najavio je nastavak subvencija za pčelarstvo koje iznose 720 dinara po registrovanoj košnici, ali i pomoć od 50 odsto sredstava za nabavku opreme.

Više novca za razvoj poljoprivrede

- Država će uložiti više novca u razvoj poljoprivrede i to će osetiti stočari, ratari, voćari, povrtari i drugi, kao i porizvođači meda - poručio je Vučić tokom obilaska društva pčelara "Cvet Banata" u Lazarevu kod Zrenjanina.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije

- Imamo mnogo toga u poljoprivredi da uradimo. Sada imamo nešto više novca da ulažimo pošto smo stvari postavili na siguran temelj, kada smo zaustavili gašenje fabrika i pljačakaške privatizacije", rekao je Vučić obraćajući se građanima.

Istakao je da država sada ima više novca koji može da uloži u poljoprivredi i to zahvaljujući građanima koji nisu verovali u laka obećanja tajkuna koji su opljačakali i uništili ovu zemlju.

Zahvalio je građanima što znaju da bez marljivog rada nema rezultata.

- Samo lakoverni veruju u jednostavne rezultate bez ikakvog truda. Kada smo 2014. krenuli u teške reforme, verovali ste u poštenje, a ne u lopovluk. Srbija će iz dana u dan biti sve bolje mesto za život - naglasio je Vučić.

Istakao je da će fabrika "Linglong" u Zrenjaninu biti najznačajnija investicija u tom gradu u poslednjih 50 godina.

- Mnogi iz Lazareva dobiće posao u toj fabrici i imaće bolju buduhnost. To će značiti dramtične promene za Zrenjanin - napomenuo je Vučić.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije

Podsetio je da je "Linglong" dobavljač guma za "Foksvagen" i istakao da će pokušati da dovede investiciju "Foklsvagena" u našu zemlju.

- Bili smo u konkurenciji osam zemlja, zatim pet u koju bi došao ''Folksvagen'' i nadam se da ćemo ući u poslednje tri i posle u poslednje dve zemlje za izbor za investiciju. To bi bio najveći rezultat i onda bi mogao sa ponosom da kažem da sam svoj posao završio - naglasio je predsednik Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Mita

30.03.2019 13:25

Dalja ulaganja u nasu poljoprivredu su potrebna. Dobro da je drzava to prepoznala.

Borko

30.03.2019 13:41

Moramo da se vracamo starim dobrim zadrugarskim poslovima kao sto je jedan od njih pcelasrstvo jer tu je mogucnost da se zaradi uz predan rad.

Aca

30.03.2019 13:50

Drzava se trudi da subvencionise i pomogne svojim ljudima kako bi se proizvodnja odrzala i povecala, jer nasi proizvodi su izuzetno kvalitetni, i mogu se takmiciti na trzistu sa svima.

Miki

30.03.2019 13:52

Srbija je podnevlje gde se pravi kvalitetan med, koji je trazen na stranom trzistu, dakle, kvalitet je nasa sansa.