U Velikoj Plani nema sela bez asfalta: Predsednik opštine ispunio sva obećanja

Autor: M. S.

Vesti

19.12.2018

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svako selo u Velikoj Plani ima bar jednu asfaltiranu ulicu! I to nije kraj, s obzirom na to da postoji projekat za još 30 ulica, od kojih će barem 20 biti asfaltirano iduće godine, najavljuje predsednik opštine Igor Matković.

RepublikaFoto: Promo foto
Predsednik opštine Igor Matković sa putarima

Jedan od zadataka koje je stavio pred sebe kada je 2015. postao prvi čovek Velike Plane bio je da u svako selo u opštini dovede asfalt, pa makar u samo jednu ulicu.

- U svakom selu asfaltiraćemo po jednu ili dve saobraćajnice. Asfaltiraćemo i u gradu, jer ima delova grada u kojima godinama nije asfaltirana nijedna ulica. Pre dolaska sadašnje vlasti i uprave radilo se pet puta manje - priča Matković.

Da od plana nema odstupanja, pokazuje i činjenica da su putari radili svoj posao vredno i usred decembra

Prema podacima u koje smo imali uvid, za vreme Matkovićevog mandata za nasipanje neasfaltiranih puteva utrošeno je 10.000 kubnih metara tucanika, 6.000 kubnih metara grebanog asfalta, 10.100 kubnih metara šljunka i 2.200 kubnh metara rizle. Na 11 deonica regionalnih puteva (Carigradski drum i put Krnjevo - Smederevska Palanka) urađen je novi sloj asfalta.

RepublikaFoto: Promo foto

Da od plana nema odstupanja, pokazuje i činjenica da su putari radili svoj posao vredno i usred decembra. Tako je tokom poslednjeg meseca tekuće godine u Velikoj Plani asfaltirano sedam ulica, a delovi još pet ulica su presvučeni novim slojem asfalta. Uređenje tih saobraćajnica koštalo je oko 40 miliona dinara, a novac je obezbeđen iz opštinskog budžeta i kredita.

Carinjenje u Velikoj Plani

Pre tri meseca u cilju olakšanja posla privrednicima koji izvoze robu, kao i onima koji uvoze materijal za proizvodnju, u Velikoj Plani otvoren je carinski terminal.

- To je jedna olakšavajuća okolnost za privrednike i investitore koji dolaze da posluju u ovom kraju - kaže pomoćnik predsednika opštine za privredu Branko Opačić.

- Kada vremenski uslovi dozvoljavaju, radi se i noću. Ove godine malo kasnimo, ali nadoknadićemo na proleće - kaže Matković.

On ističe da se na teritoriji Velike Plane uveliko radi i na rekonstrukciji vodotokova drugog reda kako bi se sprečile štete od poplava koje prave problem u ovom kraju.

- Reč je investiciji nešto većoj od milion evra. Ta sredstva koja smo dobili od Vlade Srbije će biti iskorišćena za uređenje korita Krnjevačkog potoka, koji u sezoni velikih padavina plavi oranice u Krnjevu, Miloševcu i Lozoviku - navodi Matković.

Koliko ulica je asfaltirano za tri godine

Lozovik 10

Miloševac 3

Trnovce 3

Veliko Orašje 1

Krnjevo i Savanovac 6

Velika plana 27

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading