OŠTEĆEN GASOVOD NA KONJARNIKU! Čak 5.000 potrošača na Mirijevu, Medakoviću i Karaburmi bez važnog energenta!

Autor:

Vesti

11.06.2024

18:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sanacija je u toku.

OŠTEĆEN GASOVOD NA KONJARNIKU! Čak 5.000 potrošača na Mirijevu, Medakoviću i Karaburmi bez važnog energenta!

Foto: Promo

Javno preduzeće "Srbijagas" saopštilo je danas da je, nakon što je nepoznata osoba oštetila Gradsku distributivnu gasnu mrežu srednjeg pritiska na Konjarniku, došlo do poremećaja u isporuci prirodnog gasa, kao i da je sanacija u toku.

Preduzeće je saopštilo da je da je do prekida snabdevanja došlo oko 15.30 u delovima grada: Medaković, Mirijevo i Karaburma.

Bez redovne isporuke prirodnog gasa tako je ostalo oko 5.000 potrošača.

Ekipe JP "Srbijagas" odmah su izašle na teren i sanacija oštećenja je u toku, a o terminu završetka radova potrošači će biti naknadno obavešteni, nakon čega će biti nastavljena redovna isporuka gasa.

Preduzeće moli potrošače u ovom delu Beograda za razumevanje.

Napominjemo da je od 1. maja cena gasa za privredu jeftinija za 15 odsto.

Cena gasa na berzi u Evropi, inače,  prvi put od decembra 2023. godine premašila je cifru od 400 dolara za hiljadu kubnih metara krajem maja. Tokom trgovanja na londonskoj berzi ICE, cena gasa dostigla je maksimum od 408,944 dolara pre nego što se stabilizovala na 405,5 dolara za hiljadu kubnih metara.

Ovaj skok cena može se povezati sa različitim faktorima, uključujući udeo energije vetra u proizvodnji električne energije u EU, koji je u maju dostigao samo 14 odsto, što je najniže od septembra 2023, pišu Novosti.

Takođe, popravke na gasnim objektima u Norveškoj, glavnom snabdevaču gasom u Evropi, takođe vrše pritisak na cene gasa. Pored toga, cena gasa počela je postepeno da raste nakon vesti o smrti predsednika Irana Ebrahima Raisija.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading