HTEO DA ZAKOČI, PA GREŠKOM DAO GAS DO DASKE: Detalji saobraćajne nesreće u Rakovici, prednji deo automobila demoliran (VIDEO)

Autor:

Vesti

17.02.2024

16:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač je, po svemu sudeći, početnik.

HTEO DA ZAKOČI, PA GREŠKOM DAO GAS DO DASKE: Detalji saobraćajne nesreće u Rakovici, prednji deo automobila demoliran (VIDEO)

Foto: Republika

U Kapital parku Rakovica (BIG Rakovica), mirno poslepodne je prekinuto neočekivanim događajem kada je vozač izgubio kontrolu nad vozilom tokom parkiranja.

 

 

Nesreća se dogodila tokom popodnevnih časova dok je vozač, koji je prema stikeru "P" na zadnjem staklu automobila identifikovan kao početnik, pokušavao da parkira vozilo na parkiralištu Kapital parka Rakovica, javlja repoter Republike s mesta nesreće. Umesto da pritisne kočnicu kako bi zaustavio automobil, vozač je slučajno pritisnuo gas, što je dovelo do naglog kretanja vozila. Automobil je zatim udario u jedan od lokala u ovom tržnom centru.

Srećom, u trenutku incidenta nije bilo prolaznika u blizini vozila, pa nije bilo povređenih lica. Hitne službe su brzo stigle na mesto događaja i preduzele neophodne mere kako bi osigurale bezbednost i sproveli istragu o uzrocima nesreće.

Kako se pravilno parkirati?

Incident poput ovog naglašava važnost pažljivog i odgovornog ponašanja prilikom vožnje, posebno za vozače koji su još u procesu učenja. Evo nekoliko korisnih saveta koji mogu pomoći vozačima, posebno početnicima, da izbegnu slične situacije:

Pravilno pozicioniranje noge

Prilikom parkiranja, važno je da vozači pravilno pozicioniraju nogu na papučice, čuvajući razdaljinu između gasa i kočnice kako bi se izbegla slučajna greška.

Vežba u mirnom okruženju

Početnicima se savetuje da vežbaju parkiranje i manevre u mirnom okruženju pre nego što se suoče sa složenijim situacijama u prometu.

Održavanje koncentracije

Ostanite fokusirani i koncentrisani na vožnju u svakom trenutku. Izbegavajte distrakcije poput mobilnih telefona ili razgovora sa suvozačima.

Upotreba ručne kočnice

Korišćenje ručne kočnice prilikom parkiranja može dodatno osigurati vozilo i sprečiti slučajno kretanje.

Postavljanje sigurnosnih mera

Vozači, posebno početnici, trebalo bi da postave sigurnosne mere poput stiker-a "P" na zadnjem staklu vozila kako bi drugi učesnici u saobraćaju bili upozoreni na njihov status početnika.

Praktikovanje ovih saveta može pomoći vozačima da postanu sigurniji i odgovorniji u vožnji, smanjujući rizik od saobraćajnih incidenata i povreda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading