NIJE IMALA KARTU, PA POKUŠALA DA POBEGNE: Beograđanka napravila pometnju u autobusu, URLALA NA KONTROLORE (FOTO)

Autor:

Vesti

15.02.2024

17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U okviru novog sistema, timovi za kontrolu karata sastoje se od dva kontrolora i jednog pripadnika "Belih".

NIJE IMALA KARTU, PA POKUŠALA DA POBEGNE: Beograđanka napravila pometnju u autobusu, URLALA NA KONTROLORE (FOTO)

Foto: Republika.rs

Autobus

Ozbiljne promene u kontroli karata u GSP u Beogradu počele su na jesen prošle godine, kada je implementiran novi sistem javnog prevoza naplate karata "Beograd plus". Novi sistem je predstavljen sredinom maja, a tokom leta je usledio period prilagođavanja, tokom kojeg su komunalni milicioneri "Beli" objašnjavali građanima načine na koje mogu da kupe kartu, prenosi Pink.

U okviru novog sistema, timovi za kontrolu karata sastoje se od dva kontrolora i jednog pripadnika "Belih". Oni su zaduženi ne samo za kontrolu karata, već i za proveru uslovnosti vozila pre polaska. Osim toga, "Beli" imaju zakonsko pravo da napišu kaznu ukoliko putnik nema važeću kartu. Važno je istaći da su kontroliori otpušteni nakon raskida ugovora sa prethodnom firmom, ali su zaposleni kako bi nastavili svoj posao u novom sistemu.

Na liniji 31 juče se dogodila prava drama kada je jedna žena odbila da pokaže kartu kontroloru. Na društvenim mrežama se pojavio video-snimak na kojem se čuje kako žena odbija da sarađuje sa kontrolorom i izražava svoje nezadovoljstvo. Iako je kontrolor pokušavao da je smiri, ona je tvrdoglavo insistirala da će uzeti taksi i napustiti autobus.

Nakon objavljivanja snimka, građani su reagovali na društvenim mrežama, izražavajući svoje mišljenje o ponašanju žene u autobusu. Neki su osudili njeno ponašanje, dok su drugi izrazili podršku kontroloru i kritikovali neprimereno ponašanje putnice.

Incident na liniji 31 ukazuje na značaj kontrola i naplate karata u javnom prevozu, kao i na važnost poštovanja pravila od strane putnika. Novi sistem kontrole karata "Beograd plus" predstavlja važan korak ka unapređenju javnog prevoza u Beogradu, a uloga "Belih" i kontrolora je ključna u sprovođenju ovog sistema.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading