NOVI SISTEM NAPLATE KARATA SE POKAZAO USPEŠNIJI? Evo koliko je kazni napisano tokom prethodne godine

Autor:

Vesti

23.01.2024

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj novi sistem omogućava kupovinu karata putem SMS poruka, preko aplikacije, na kioscima i prodajnim mestima JKP "Naplate prevozne usluge".

NOVI SISTEM NAPLATE KARATA SE POKAZAO USPEŠNIJI? Evo koliko je kazni napisano tokom prethodne godine

Foto: Tanjug/D. KUJUNDZIC, Shutterstock

Sredinom maja prošle godine, u Beogradu je uveden potpuno novi sistem naplate karata u javnom gradskom prevozu. Umesto dosadašnjih validatora, putnici sada imaju mogućnost da koriste mobilne telefone za kupovinu karata.

Ovaj novi sistem omogućava kupovinu karata putem SMS poruka, preko aplikacije, na kioscima i prodajnim mestima JKP "Naplate prevozne usluge", kao i plaćanje karticom direktno u pojedinim autobusima.

- Najviše karata kupuje se SMS porukama, a ta mogućnost postoji i preko aplikacije, kao i na kioscima i prodajnim mestima JKP "Naplate prevozne usluge" - naveli su iz sekretarijata.

Svakodnevno, 40 ekipa Komunalne milicije vrše kontrolu putnika u gradskom prevozu. Tokom prošle godine, napisano je čak 6.781 prekršajnih naloga. Prema Zakonu o komunalnoj miliciji i Odluci o komunalnoj miliciji, ova služba ima širok spektar nadležnosti, uključujući i poslove neposrednog održavanja komunalnog i drugog zakonom uređenog reda.

Komunalna milicija vrši kontrolu putnika u skladu sa Odlukom o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, koja propisuje način organizovanja, uslove obavljanja i korišćenja javnog linijskog prevoza putnika.

Takođe, kontrola putnika i izdavanje voznih isprava obavljaju se u skladu sa Pravilnikom o tarifnom sistemu u javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading