IZRAELSKI PREDSEDNIK POPIO DVE KAZNENE PRIJAVE U DAVOSU! Dovode u pitanje njegov IMUNITET!

Autor:

Svet

19.01.2024

16:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo nije objavilo ko je podne prijave.

IZRAELSKI PREDSEDNIK POPIO DVE KAZNENE PRIJAVE U DAVOSU! Dovode u pitanje njegov IMUNITET!

Foto: Tanjug/AP/Isaac Herzog

Švajcarsko Tužilaštvo potvrdilo je danas da su za vreme foruma u Davosu bile podnesene kaznene prijave protiv izraelskog predsednika Isaka Hercoga, u trenutku kada se i Izrael optužuje za ratne zločine u Pojasu Gaze.

- Kaznene prijave biće razmotrene u skladu s uobičajenom procedurom - stoji u obaveštenju kancelarije švajcarskog branioca, dodajući da će kontaktirati sa švajcarskim ministarstvom spoljnih poslova kako bi razmotrili pitanje Hercogovog imuniteta, prenosi Jutarnji.hr.

Tužilaštvo nije objavilo ko je podne prijave.

Predstavnici izraelske vlade i ministarstva spoljnih poslova nisu odgovorili na upite za komentar.

Podsetimo, povodom novonastale situacije sa jemenskim Hutima, Izraelski predsednik Isak Hercog izjavio je da su jemenski pobunjenici Huti prešli crvenu liniju napadima u Crvenom moru poručivši da međunarodne aktivnosti koje predvode SAD protiv ove militantne organizacije moraju da budu pojačane u okviru međunarodne koalicije.

- Pod rukovodstvom svojih totalitarnih komandanata u Teheranu, kontinuirani teroristički i piratski akti Huta protiv brodova svih država zahtevaju od cele međunarodne zajednice da deluje ujedinjeno, snažno i odlučno i iskoreni ovu podlu pretnju globalnoj ekonomiji i trgovini - objavio je predsednik Izraela na svom nalogu Iks (Tviter), prenela je Al Džazira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading