ŠAPIĆ NAJAVIO IZGRADNJU PEŠČKO-BICIKLISTIČKOG MOSTA KOJI ĆE POVEZATI NOVI BEOGRAD I ADU CIGANLIJU: Izgradnja počinje sledeće godine

Autor:

Vesti

02.12.2023

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vrednost projekta bi trebalo da iznosi negde izmedju 15 i 17 miliona evra.

ŠAPIĆ NAJAVIO IZGRADNJU PEŠČKO-BICIKLISTIČKOG MOSTA KOJI ĆE POVEZATI NOVI BEOGRAD I ADU CIGANLIJU: Izgradnja počinje sledeće godine

Foto: beoinfo.rs, Printscreen/tanjug

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić najavio je danas izgradnju pešačko-biciklističkog mosta, koji će povezivati Novi Beograd i Adu Ciganliju, čija će izgradnja početi tokom sledeće godine.

Šapić je, tokom obilaska mesta na kom će most biti izgrađen, izjavio da je pre nekoliko dana sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj potpisan protokol o finansiranju ovog projekta.

- Vrednost projekta bi trebalo da iznosi negde izmedju 15 i 17 miliona evra. Cilj je da omogući svim građanima blokova da mogu pešice ili biciklima da pređu na biser našeg grada - rekao je Šapić.

On je dodao da će ovaj most omogućiti građanima Novog Beograda da dođu do zoološkog vrta koji će biti sagrađen na Adi Ciganliji.

Kada je reč o početku izgradnje, Šapić je rekao da bi ona trebalo da počne tokom sledeće godine i da bi trebalo da bude završen u roku od 12 meseci.

Prema nacrtu plana, predviđeno je da preko ovog mosta, pored pešaka i biciklista, prelaze i laze vatrogasna i kola Hitne pomoći.

Planiran je profil mostovske saobraćajnice od osam metara, a u poprečnom profilu mosta predviđena je dvosmerna biciklistička staza, pešačka staza od minimum polovine širine profila, bankina, a moguće je projektovati i proširenja, navedeno je u planskom dokumentu koji je nedavno objavljen u beogradskim medijima.

U planskom dokumentu se navodi i da se zadržava parkiranje u Ulici omladinskih brigada, dok se na poziciji otvorenog parkinga na kraju te saobraćajnice, uz Savski nasip, planira dvoetažno parkiralište sa oko 140 parking-mesta.

Osim za parkiranje stanara okolnih zgrada, parkiralište će moći da koriste i građani koji će do budućeg mosta dolaziti automobilom i potom nastaviti pešice ili biciklom.

U zoni pristupa mostu planiran je plato za okupljanje pešaka i biciklista.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Dani

02.12.2023 14:55

Bravo, čovek od akcije, da nam je više ovakvih a ne sve sami foteljaši koji džaba primaju svoje plate i boli ih uvo za sve 👏👏👏