OD BRANKOVOG MOSTA DO UŠĆA NEĆE VIŠE BITI SPLAVOVA! Šapić najavio velike promene!

Autor:

Vesti

29.11.2023

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šapić je istakao da će se od Bankovog mosta do ušća Save u Dunav više neće nalaziti ni jedan plovni objekat, te da će biti raspisana nova licitacija za preostalih 17 lokacija u naredne dve do tri sedmice.

OD BRANKOVOG MOSTA DO UŠĆA NEĆE VIŠE BITI SPLAVOVA! Šapić najavio velike promene!

Foto: beoinfo.rs

Predsednik privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić, danas je posetio Park "Ušće" i tom prilikom najavio velike promene u tom delu grada.

On je istakao da će se od Bankovog mosta do ušća Save u Dunav više neće nalaziti ni jedan splav, te da će biti raspisana nova licitacija za preostalih 17 lokacija u naredne dve do tri sedmice.


Šapić je naglasio da je već izlicitirano 35 lokacija na tom potezu, a da veruje da će i preostale lokacije biti uspešno izlicitirane. Dodao je i da je na Savskom šetalištu već izlicitirano 28 lokacija, dok je od Brankovog mosta do Zemunskog keja predviđena čak 51 lokacija za plovne objekte.


Kada je reč o daljem uređenju parka Ušće, Aleksandar Šapić je istakao da se planira izgradnja Prirodnjačkog muzeja u blizini Muzeja savremene umetnosti, kao i izgradnja Skejt parka koji bi ispunjavao uslove za održavanje evropskih i svetskih takmičenja u toj disciplini. Takođe, u planu je i postavljanje Panoramskog točka, za koji je već usvojeno plansko rešenje.

– Za izgradnju Skejt parka, za koji sam obećao da ćemo izgraditi u toku ovog mandata, i dalje čekamo projekat od njihove krovne organizacije – Skejtbord saveza. Želja nam je da napravimo teren koji će ispunjavati uslove za održavanje evropskih i svetskih takmičenja u toj disciplini. Za sada imamo idejno rešenje i čekamo detaljan projekat kako bi smo budući skejt park, koji će biti jedinstven u ovom delu Evrope, uklopili u ambijent parka Ušća – najavio je Šapić.



Šapić je naglasio da je primarni cilj uklanjanje nelegalnih plutajućih objekata kako bi se park obogatio novim sadržajem i privukao veći broj posetilaca. Do danas je već uklonjeno 38 plovnih objekata na Savskom šetalištu, a planira se uklanjanje preostalih 37. Grad će nakon licitacija pokrenuti obezbeđivanje infrastrukture za svaki legalni plutajući objekat, te će se raditi na njihovom uređenju i čišćenju.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Goran Niš

29.11.2023 19:10

Samo jako, "Srbija sme da nestane"