POSNA LAZANJA SA SPANAĆEM I PEČURKAMA: Svi će vam tražiti parče JOŠ, oduševićete se koliko je sočna!

Autor: M.O.

Lifestyle

29.11.2023

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo morate da probate!

POSNA LAZANJA SA SPANAĆEM I PEČURKAMA: Svi će vam tražiti parče JOŠ, oduševićete se koliko je sočna!

Foto: PRINTSCREEN/YT/EASY VEGAN FOOD

Za vreme posta je jako teško da se odreknemo hrane koju volimo, pa samim ti je rekonstruišemo i pripremamo na nešto drugačije načine. 

Zato vam sada predstavljamo posnu lazanju koja će sigurno kako vas tako i sve vaše ukućane oduševiti. 

Sastojci:

  • 6 kora za lazanje
  • 250 g pečuraka po izboru
  • 500 g spanaća
  • 350 g biljnog sira
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice kurkume
  • 1/2 kašičice bibera
  • ulje za prženje
  • 1/4 čaše sojinog mleka (ili vode)
  • 250 g biljne mocarele
  • 3-4 kašike vode

Priprema:

Iseckajte crni luk, pa ga propržite na malo većoj količini ulja. Kada luk omekša, ubacite iseckan čen belog luka. Promešajte i kratko prodinstajte, pa dodajte iseckane pečurke. Promešajte, pa dinstajte dok tečnost ne ispari. Dodajte kurkumu, biber i so, pa ponovo promešajte. Smanjite temperaturu, pa dodajte polovinu iseckanog spanaća. Stavite poklopac, pa ostavite da se kuva dok spanać ne omekša. Dodajte ostatak iseckanog spanaća, pokrijte tiganj, pa kuvajte 6-8 minuta.

Republika

Foto: PRINTSCREEN/YT/EASY VEGAN FOOD

Lazanja sa spanaćem i pečurkama

 

 

U međuvremenu, izgnječite biljni sir, pa ga dodajte u smesu sa spanaćem i pečurkama. Mešajte dok se sastojci ne sjedine, pa sipajte sojino mleko. Mešajte i kuvajte dok ne dobijete kremastu strukturu. Nalijte vodu u šerpu, zagrejte je do ključanja, dodajte soli po ukusu, pa ubacite kore za lazanju. Kuvajte po uputstvu.

Po vatrostalnoj posudi nanesite deo kremastog nadeva a spanaćem i pečurkama, pa ga prekrijte sa 2 lista lazanje. Pospite malo rendane biljne mocarele. Rasporedite još malo nadeva sa spanaćem i pečurkama, ponovo pospite biljnim mocarela sirom i stavite 2 kore za lazanju. Pospite malo biljnog mocarela sira, potom rasporedite malo nadeva, ponovo pospite mocarela sirom i pokrijte korama za lazanju.

Pospite ponovo malo rendane biljne mocarele, nanesite nadev i ponovo dodajte mocarelu. Prekrijte sa preostalim korama za lazanju, ponovo nanesite malo nadeva, biljne mocarele, pa prelijte vodom. Pecite posnu lazanju na 180°C oko 30-40 minuta. Predlažemo i posne lazanje sa raznovrsnim povrćem i začinima.

Prijatno! 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading