BEOGRAĐANKA SE "ČVARILA" GOLA NA PALILULI! Muzej žrtava genocida objavio sliku: I mrtvi se OKREĆU U GROBU! (FOTO)

Autor:

Vesti

16.10.2023

17:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apel Muzeja žrtava genocida je usmeren ka lokalnim samoupravama, nadležnim ministarstvima i državnim pravobranilaštvima, pozivajući ih da hitno reaguju i adekvatno sankcionišu ovakve postupke.

BEOGRAĐANKA SE "ČVARILA" GOLA NA PALILULI! Muzej žrtava genocida objavio sliku: I mrtvi se OKREĆU U GROBU! (FOTO)

Foto: Facebook/МУЗЕЈ ЖРТАВА ГЕНОЦИДА

Muzej žrtava genocida iz Beograda izdao je saopštenje putem svoje zvanične Fejsbuk stranice, izražavajući zabrinutost zbog učestalog i neprimerenog ponašanja velikog broja sugrađana na Groblju oslobodilaca Beograda iz Drugog svetskog rata.

Muzej žrtava genocida ukazuje na činjenicu da nedostatak znanja, nezainteresovanost, nepoštovanje i odsustvo osnovnog obrazovanja, zajedno sa nedovoljnom brigom odgovornih na gradskom i republičkom nivou, dovelo do toga da ovo mesto postane prostor za sportske aktivnosti, rekreaciju, pa čak i sunčanje.

Muzej je izrazio svoje ogorčenje zbog fotografije koja prikazuje osobu koja se sunča na Groblju oslobodilaca Beograda, što smatraju apsolutno neprihvatljivim i sramotnim ponašanjem.

 

 

- I mrtvi se okreću u grobu - bili su neki od komentara. 

Apel Muzeja žrtava genocida je usmeren ka lokalnim samoupravama, nadležnim ministarstvima i državnim pravobranilaštvima, pozivajući ih da hitno reaguju i adekvatno sankcionišu ovakve postupke. Takođe, Muzej poziva ministarstva i organe lokalnih samouprava da obezbede fizičko-tehničku zaštitu najznačajnijih vojnih spomenika iz Drugog svetskog rata širom Srbije kako bi ih sačuvali od sve češćih incidenata u kojima vojni spomenici, grobnice i mrtvačnice bivaju skrnavljeni.

Muzej žrtava genocida planira i intenziviranje edukativnih programa u narednom periodu, sa ciljem prevencije ovakvog i sličnog neprihvatljivog ponašanja.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Crni

16.10.2023 19:28

Umesto objave na FB zove se MUP i resen problem odvedu napisu prijavu itd...