Vesić: ĐILAS ŽELI DA OSTANU GUŽVE U SAOBRAĆAJU

Autor: Tanjug

Vesti

01.02.2018

15:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kandidat za gradskog odbornika sa liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" Goran Vesić je danas, povodom izjave Dragana Ðilasa da će se zalagati za to da Stari savski most ne bude srušen, izjavio da taj most neće ni biti srušen već uređen i postavljen na drugu lokaciju gde će biti korišćen kao pešačko-biciklistički.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Vesić o Đilasovim primedbama za novi most

- Svako ko ima primedbe na izgradnju novog mosta želi da ostanu gužve u Beogradu, a to je očigledno i želja gospodina Ðilasa. Ono što takođe želim da kažem, a što on očigledno ne razume iako je bio gradonačelnik, svi urbanistički planovi Beograda, pa i urbanistički planovi u vreme dok je bio gradonačelnik na tom mestu su predviđali novi most samo što to očigledno Ðilas ne zna i takve stvari koristi samo za dnevnu politiku - podvukao je Vesić.

Tokom kampanje, kaže, čuo je mnoge primedbe, ali je jedna od primedbi koja ga je zaista nasmejala upravo izjava bivšeg gradonačelnika Dragana Ðilasa da će sprečiti rušenje Starog savskog mosta. 

Vesić je precizirao da je most napravljen 1941. godine, da je pre toga još u 19. veku prvi put na tom mestu postavljen, tako da je ovo treća verzija mosta pošto je rušen u više ratova, naveo je Vesić za Tanjug.

Istakao je da je neophodno je da se napravi novi most zbog razvoja saobraćaja i naveo da će novi most imati četiri saobraćajne i dve tramvajske trake, kao i pešacku i biciklističku stazu.

Preko njega će moći da ide metro, a omogućiće i da saobraćaj bude protočan i da se koristi budući tunel koji će počinjati na mestu sadašnje autobuske stanice, a izlaziti u blizini Pančevačkog mosta, naveo je Vesić.

Kako je dodao, izgradnjom mosta, zaobilaznice oko Starog sajmišta i tunela koncentracija saobraćaja u centru grada biće smanjena za oko 14 odsto što će omogućiti da se saobraćaj brže odvija i da nema gužvi.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (98)

Loading
Darko

01.02.2018 16:21

Vesic je jos jednom pokazao da Djilas nema pojma o Beogradu.

emicca

01.02.2018 19:23

@Darko - Đilas bi da pocrkavamo samo on da dodje na vlast. E pa neće moći.

Mirko

01.02.2018 16:25

dJILAS NEĆE USPETI U TOME.

sasa

01.02.2018 17:25

@Mirko - To ce mu ostati samo zelja.