KLUPKO SE ODMOTAVA! POLICIJA TRAGA ZA DVA MUŠKARCA ZBOG ZLOČINA U VETERNIKU: Raspitivali se u Urgentnom da li je Janićijević živ - to može značiti samo jedno!

Autor:

Vesti

26.01.2023

15:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za sada dvojica nepoznatih muškaraca tokom kobne večeri došli u Urgentni centar da se raspituju kako je Janićijević nakon zločina u Veterniku.

KLUPKO SE ODMOTAVA! POLICIJA TRAGA ZA DVA MUŠKARCA ZBOG ZLOČINA U VETERNIKU: Raspitivali se u Urgentnom da li je Janićijević živ - to može značiti samo jedno!

Foto: Tanjug

Policija vrši uviđaj

Ubistvo Jovana Janićijevića (47) u Veterniku još je pod velom tajne ali se kako se saznaje  klupko polako odmotava i policijska istraga daje rezultate, a trenutno se traga za još dvojicom muškaraca koji bi mogli da imaju neke informacije o ubici.

Izvor upoznat sa tokom istrage kaže da su za sada dvojica nepoznatih muškaraca tokom kobne večeri došli u Urgentni centar da se raspituju kako je Janićijević i da li je živ, piše Blic.

- Dobili smo informaciju da su dvojica muškaraca bila u Urgentnom centru da se raspituju o Janićijeviću u vreme kada vest o njegovoj smrti još nije izašla u javnost. Praktično se još odvijao uviđaj na terenu. Uzeti su snimci sa nadzornih kamera u Urgentnom centru i radi se na identifikaciji tih muškaraca koji bi mogli biti dragoceni u istrazi jer postoje samo dva razloga zbog koga su mogli doći u Urgentni centar. Ili su to bili prijatelji žrtve koji su zabrinuti za njega pošto se nije javljao na telefonske pozive došli da ga potraže u Urgentnom centru ili je te osobe poslao ubica da proveri da li je njegova žrtva preminula kako bi znao šta dalje da radi - priča sagovornik.

Dodaje da je u toku i veštačenje svih poruka i poziva sa žrtvinog telefona budući da je, kako je već pisano, Janićijevića najverovatnije ubica pozvao na sastanak.

- Istraga i dalje vodi u tom pravcu da ovaj zločin nije izvršen radi pljačke jer je automobilu nađena određena svota novca za koju se pretpostavlja da je bila u vlasništvu pokojnog Janićijevića već da su u pitanju neki dužnički odnosi te da je svađa eskalirala u fizički obračun - tvrdi izvor.

Podseća da je istragom do sada utvrđeno da je Janićijević tučen i verovatno tokom tuče nekoliko puta uboden nožem zbog čega je posustao i nije više mogao da se brani pa ga je ubica izvukao iz automobila preko suvozačkog mesta i ostavio sakrivenog u travi između ograde obližnjeg objekta i parkiranog automobila kojim su došli žrtva i ubica, što je snimila nadzorna kamera iz komšiluka.

Na snimku te kamere vidi se kako ubica nakon što je odvukao telo u zaklon polako peške odlazi sa mesta zločina.

Janićijević će biti sahranjen sutra na gradskom groblju u Novom Sadu a njegovi prijatelji i dalje u neverici pokušavaju da shvate zašto se to desilo jednom, kako kažu, tako dobrom čoveku.

Jedan Janićijevićev poznanik i kolega kaže da ga je upoznao kada se u Novi Sad doselio iz Bosne, iz Konjica.

- Bio je to jedan divan i sposoban čovek. Čim je došao iz Bosne sa majkom počeo je ovde da razvija biznis i otvorio je menjačnicu i auto-plac. Brzo je sticao prijatelje po gradu, pogotovo među nama kolegama koji držimo menjačnice jer je uvek bio pun života, uvek spreman na šalu ali i uvek spreman da pomogne kada je neko u nevolji - priča sagovornik.

Kaže da je mnogima pozajmljivao novac kada im je bila potrebna pomoć i da čak nije ni pitao zašto jer je bio stava da ljudima u nevolji treba pomoći.

- Naš Jole je uvek bio tu za sve i upravo zato što mu nije ukraden novac koji je imao sa sobom mislimo da ga je ubio neko ko mu je dugovao novac. Kako smo mi čuli, primio je popodne poziv i rekao radnicima da ide po neki novac. Verovatno mu se javio neki dužnik i rekao mu da hoće da se raskusuraju. Međutim, izgleda da nije doneo Jovanu ceo iznos koji mu duguje ili nije doneo ništa te da je zbog toga izbila svađa a zatim i zločin. Nije zaslužio tako da nam ode. Bio je divan čovek. Nikada nikakvih problema sa zakonom nije imao niti se kretao u takvim krugovima. Ovoga puta očigledno nije znao sa kim ima posla jer se on upravo takvih i klonio. Mada, možda mu je sve namešteno. Ko će to znati? - priča Jovanov prijatelj.

Kako je već pisano, veštačenjem snimka sa nadzornih kamera obližnjeg objekta identifikovan je osumnjičeni za Jovanovo ubistvo i policija intenzivno traga za njim.

- Na snimku se vidi da su došli Fiatom 500 kojim je upravljao Jovan do mesta zločina i tamo se parkirali. Takođe, vidi se da je u automobilu došlo do koškanja i tuče nakon koje je osumnjičeni izvukao Jovana preko suvozačkog sedišta i bacio ga na zemlju. Sačekao je da prođu dva - tri automobila a zatim ga odvukao ispred automobila u kome se dogodio zločin i ostavio ga uz ogradu verovatno da bi malo zaklonio telo a zatim se odšetao u nepoznatom pravcu - objašnjava izvor upoznat sa tokom istrage.

Da podsetimo, Janićijević je vlasnik menjačnice u novosadskom naselju Detelinara i auto-placa u Veterniku i neposredno pre ubistva bio je u lokalu odakle je otišao kolima verovatno da se nađe sa ubicom. Njegovo telo pronađeno je u utorak uveče oko 20 časova i policija od tada intenzivno traga za ubicom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading