JOŠ JEDNA ŽRTVA NESREĆE U LEŠTANIMA: I dalje nemoguće prići fabrici, građani u strahu od novih eksplozija

Autor:

Vesti

24.11.2021

07:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Juče oko 14 sati, u okolini Beograda, u Leštanima, odjeknula je snažna eksplozija, a reč je o detonaciji raketnog goriva u pogonima firme namenske industrije "Edepro", u kojoj se prave protivgradne rakete.

JOŠ JEDNA ŽRTVA NESREĆE U LEŠTANIMA: I dalje nemoguće prići fabrici, građani u strahu od novih eksplozija

Foto: E-Stock

Policija na mestu eksplozije u Leštanima

Kako TV Pink javlja, i dalje je nemoguće prići fabrici, dok su ekipe i dalje na terenu, radi mera predostrožnosti zbog novih potencijalnih eksplozija. Kako dodaju, najverovatnije, još jedna osoba podlegla je povredama, dok je preostalih 15 radnika dobro.

"Tokom noći nije dolazilo do eksplozija, i nisu pronađeni novi povređeni radnici. Eksplozija koja se dogodila, dogodila se u magacinu, i on je doslovno, tokom eksplozije ostao bez krova", rekli su sa lica mesta.

Republika

Foto: ST/Petar Divac

Vatrogaci i Hitna pomoć u Leštanima

 

Građani u strahu

Juče je čak 15 ekipa vatrogasaca bilo na terenu. Građani su noć proveli u strahu od novih eksplozija, ali i strepnje od novih detonacija. Nadležni organi su javili da je trenutno sve pod kontrolom. Trenutno obilaze kuće koje su pretrpele matrijalnu štetu, kako bi sve što je uništeno, mogli da saniraju.

Da podsetimo, juče je bilo poznato da su dve osobe poginule, a 16 je povređeno u stravičnoj eksploziji u fabirci raketa kompanije "Edepro" u Leštanima. Dvoje povređenih je smešteno u Urgentnom centru u Beogradu, a osmoro na VMA. Prema izveštajima lekara sa VMA svih osam povređenih imaju teže povrede, ali je njihovo zdravstveno stanje stabilno.

"Dolaskom na lice mesta, ustanovljeno je da je došlo do eksplozije u magacinu površine od 240 metara kvadratnih u kome je bilo uskladišteno 500 raketa sa po 30 kilograma raketnog goriva", pojasnio je komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Miloš Majstorović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Rista raketas

24.11.2021 10:46

Bivši rukovodilac, Drug Jović Z., odnese recept za raketno gorivo sa sobom. Nova smeša i pogrešno doziranje je razlog ove havarije.