GLADNE ZMIJE GMIŽU PO CENTRU BEOGRADA! Stanari zgrade u Kosovskoj šokirani onim što ugledali

Autor:

Vesti

11.05.2021

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanare Kosovske ulice u nedelju veče iznenadila je zmija koju su pronašli unutar zgrade na broju 6.

RepublikaFoto: google.com/maps/prinscreen
Zgrada u kojoj su stanari pronašli zmiju

Uznemireni stanovnici centra prestonice ubrzo su "nenajavljenog gosta" prijavili ekipi JKP "Veterina Beograd", koja je gmizavca odmah uhvatila, pišu "Večernje novosti".

Prema rečima nadležnih iz "Veterine", pojava zmija nije neuobičajena za centar grada. To su gmizavci koji samoinicijativno ne napadaju niti ujedaju, ako nisu ugroženi.

- Donedavno je bilo hladno, pa se aktivnost zmija lagano povećava, kao i svake godine - objašnjavaju nadležni iz "Veterine".

RepublikaFoto: pixabay.com

Nanjuše hranu iz daleka

U ovom periodu uglavnom budu više primećene u gradu, jer su krenule u potragu za hranom, a, kako imaju odličan njuh, mogu i da namirišu hranu gde god se ona nalazila.

Nadležni dodaju i da ako vrste kao što su smuk, ribarica, ili belouška, sretnemo u gradu, znači da su došle iz pravca reke.

Kako su u više navrata objašnjavali stručnjaci, ostale vrste zmija su najverovatnije iz prirode sa periferije do urbanih delova stigle tako što su se uvukle pod haubu automobila.

Građani da ne diraju zmije već da pozovu nadležne službe

Iz "Veterine" apeluju na građane da je, kad vide zmije u svojoj okolini, najbitnije da ih ne diraju već da odmah obaveste nadležne službe zoohigijene koje će gmizavce preuzeti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading