ZMIJA POJELA ŽENU DOK JE OBILAZILA KUKURUZE: Meštani sela rasporili pitona, a onda je usledio ŠOK!

Autor: Republika

Svet

26.04.2021

08:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Piton je ženu u Indoneziji progutao dok je prošle nedelje obilazila svoja polja kukuruza.

RepublikaFoto: twitter.com/south florida
Foto: Ilustracija

Kako navodi Vašington Post, pozivajući se na Jakarta Post, žena se zvala Va Tiba i živela je na ostrvu Muna, blizu obale Sulavesija.

100 seljana iz Persiapan Lavela pretražilo je područje i pronašlo 23 metra dugu zmiju sa veoma nabreklim stomakom. Seljani su ubili zmiju, presekli je i pronašli Va unutra.

Napustila je svoj dom u četvrtak uveče da bi posetila svoja polja kukuruza na oko pola milje od kuće.

Mrežasti pitoni su uobičajeni u tom području, ali zapravo su je divlje svinje brinule zbog toga što bi uništavale njene useve, navodi se u izveštaju Jakarta Posta.

Kada se Va nije vratila, njena sestra je izašla da je pronađe i pronašla njene otiske stopala, baterijsku lampu, papuče i mačetu. U petak je 100 seljana iz Persiapan Lavela pretražilo područje i pronašlo 23 metra dugu zmiju sa veoma nabreklim stomakom. Seljani su zmiju ubili, presekli je i pronašli Va unutra netaknutu. Verovatno nije umrla unutar zmije. Mrežasti piton ugrizom osigurava svoj plen, a zatim omota svoje telo oko žrtve, stežući se dok žrtva ne može da diše, pre konzumiranja, navodi Associated Press.

Pitoni su najduže zmije na svetu i obično jedu samo manje sisare. Međutim, sličan incident dogodio se prošle godine farmeru iz obližnjeg sela Salubiro na ostrvu Sulavesi, navodi Vašington Post.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Wikipedia

26.04.2021 12:27

Најдуже змије су Анаконде.

Sportetika

26.04.2021 14:59

Nikad nije zabeleženo da je bilo koja zmija duža od 9-10m a 24m čista budalaština

Brana

26.04.2021 15:34

Hahahaha,ma piton je bio dugačak pola milje pa se protegao i kroz prozor dograbio babu koja je planirala da obiđe kukuruz a onda su seljani pozvali King Konga da uhvati zmiju i da je radpori pre nego što dode Gozila i pobegne sa pitonom i babom u njoj pravo kod vuka u šumu pa onda da piton i vuk mere čija je baba u stomaku veća,Gozila sudi!

Srbin

26.04.2021 19:16

Stvarno su preterali, indonežanski mrežasti piton ima maksimalnu dužinu od 21,79 metara. Mada su retki primerci duži od 21,70 metara, i oni nikad ne jedu žive ljude. Od živih bića jedu jedino krokodile, i džinovske morske kornjače i guštere(samo one duže od 8,13 metara). Razlog tolike njihove dužine leži u činjenici da u proseku žive oko 700 godina. Navedeni podaci se nalaze na sajtu američkog instituta za proučavanje tropskih gmizavaca i vodozemaca, ali i na sajtu ruskog biološkog akademskog društva.