"Oko sokolovo" počinje sa kažnjavanjem: Paprene cifre za bahate vozače

Autor: RTS, Republika

Vesti

10.08.2020

19:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Oko sokolovo", novi elektronski sistem za kontrolu parkiranja u Beogradu, do sada je samo snimalo i slalo opomene nesavesnim vozačima. Od danas kreće naplata kazni za nepropisno parkiranje, čija visina se kreće od 5.000 do 25.000 dinara.

RepublikaFoto: Grad Beograd

Ranko Šekularac, zamenik sekretara Sekretarijata za poslove komunalne milicije je naveo da najveća propisana kazna za fizička lica iznosi 25.000 dinara.

- To su oni prekršaji koji u najvećoj meri ugrožavaju kako našu bezbednost tako i nesmetano odvijanje saobraćaja - parkiranje na pešačkim prelazima, zelenim površinama, žutoj traci, trgovima - objašnjava Šekularac.

Kako kaže, do sada nas je saobraćajna policija kažnjavala ukoliko smo nepropisno parkirani, sada nas prati i saobraćajna policija i "Oko sokolovo", pa je, kako kaže teoretski moguće da dobijemo dve kazne za jedan prekršaj.

- Teoretski postoji mogućnost da se dobiju dve kazne za isti prekršaj, ali sam uveren da su vrlo male šanse da se tako nešto desi. U svakom slučaju imamo Sud za prekršaje, on je taj koji će odlučiti o pritužbi građana - objašnjava zamenik sekretara Sekretarijata za poslove komunalne milicije. 

 

Objašnjava da je danas istekao rok od dve nedelje, kada je u fazi testiranja, prve nedelje bilo snimano stanje i objavljivan broj učinjenih prekršaja, dok su se u drugoj nedelji slala obaveštenja sa fotografijom onima koji su bili u prekršaju, sa molbom da ubuduće propisno parkiraju svoja vozila i da će od danas svi prekršaji biti komunalne milicije.

- Koliki god da bude broj u narednom periodu komunalna milicija će to procesuirati i sigurno je da će oni koji su odgovorni za učinjene prekršaje dobiti adekvatnu sankciju na kućnu adresu - objašnjava Šekularac.

Dodaje da je u u prvoj nedelji, prva tri dana "Oko sokolovo" zabeležilo preko 3.000 prekršaja, a da je u drugoj nedelji evidentirano smanjenje.

 

Dodaje da danas nisu vidljiva zagušenja koja su bila pre dve nedelje.

- Lično sam danas bio na terenu i video da su ulice koje smo prepoznali kao kritične u smislu nepropisnogn i bahatog parkiranja relativno prohodne i čiste. Bilo je izolovanih slučajeva koje su verujem, kolege adekvatno sankcionisale i procesuirale - navodi Šekularac.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading