Vesić: Beograd je pobedio, Galerija "Progres" sačuvana

Autor: Republika

Vesti

01.06.2020

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluka kompanije "Progres" da odustane od namere da proda umetničku galeriju u Knez Mihailovoj ulici pobeda je Beograda, pre svih kulturnih ljudi koji vole svoj grad i njegov umetnički senzibilitet, ocenio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

RepublikaFoto: Republika
Goran Vesić

Naveo je da Beograd nema mnogo prostora namenjenih umetnosti i da zato svaku galeriju moramo "ljubomorno" da čuvamo.

- Kada je građena Palata Progres, tada je Grad Beograd uslovio građevinsku dozvolu izgradnjom umetničke galerije. Nikako nije smelo da se dogodi da galerija bude prodata i da joj bude promenjena namena - rekao je Vesić, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Naveo je da ovo nije bila njegova bitka jer je njegov posao bio da brani interese Beograda što je, kaže, radio veoma odlučno.

- Nisam hteo da dopustim da se sa ovom galerijom dogodi ono što su prethodne vlasti uradile sa bioskopima koji su kupljeni budzašto, a potom pretvoreni u prodavnice. Zato je odluka da se odustane od prodaje umetničke galerije pobeda Beograda - rekao je Vesić.

Kako je dodao, ovo nije ni poraz "Progresa", jer i oni su Beograđani koji treba da se raduju očuvanju jednog prostora namenjenog kulturi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading