(FOTO) Nikodijević i Vesić položili venac na spomen-obeležje na Kalemegdanu!

Autor: beograd.rs, Republika

Vesti

19.04.2020

10:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević i zamenik gradonačelnika Goran Vesić položili su danas na Kalemegdanu venac na spomen-obeležje koje se nalazi na mestu gde je 19. aprila 1867. godine knez Mihailo Obrenović od Turaka preuzeo ključeve grada i Beograd ponovo dospeo pod srpsku upravu.

RepublikaFoto: beograd.rs
Goran Vesić i Nikola Nikodijević na Kalemegdanu

Nikodijević je rekao da postoji  izvestan broj važnih datuma u istoriji grada Beograda koji se obeležavaju čak i u vanrednim okolnostima.

– Nažalost, nismo u prilici da današnji datum obeležio svečano, onako kako su Beograđani navikli i kako ovi događaji zaslužuju. Ipak, moramo da obeležimo 19. april 1867. godine, kada je Beograd ponovo dospeo pod srpsku upravu. Na mestu na kojem se sada nalazimo na Kalemegdanu održana je svečanost primopredaje ključeva grada knezu Mihailu Obrenoviću koji je pre više od 150 godina, pre svega svojim odličnim diplomatskim sposobnostima, uspeo da bez rata i krvoprolića povrati Beograd – rekao je Nikodijević.

Prema njegovim rečima, sličnu politiku naša država vodi danas jer pre svega diplomatskim putem, ali i mudrošću i sposobnošću predsednika Vučića, kroz dobre odnose i kontakt sa  svim svetskim državama pokušava da što lakše prevaziđe kriznu situaciju.

– Mislim da smo na dobrom putu da to i ostvarimo. Beograd je kroz istoriju izlazio kao pobednik i iz težih situacija od današnje. Želim da zahvalim Beograđanima jer tokom borbe protiv epidemije virusa korona velika većina građana poštuje sve mere i preporuke Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba. Oni su naši najbolji saveznici u ovoj borbi. Zahvaljujući njihovom strpljenju, disciplini i razumevanju verujem da ćemo vrlo brzo moći da kažemo da je situacija pod kontrolom i da je najveća opasnost prošla – dodao je Nikodijević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading