(FOTO, VIDEO) Biće silno beogradsko mesto, gde se ljudi još sastaju često!

Autor:

Vesti

03.03.2020

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rekonstrukcija spomenika knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu Republike počela je juče, a Beograđani imaju prilike i da vide kako teku radovi na ovom istorijski značajnom spomeniku. Za razliku od "Pobednika", spomenik na Trgu prilikom radova neće biti skinut sa postamenta.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Rekonstrukcija izbliza istorijski značajnog spomenika za srpski narod

Čuveno mesto "kod konja" gde se stanovnici Srbije sastaju zasijaće u novom ruhu za dva meseca i to za Praznik rada kada je predviđen završetak radova na spomeniku.

Do 1. maja, radiće se na čišćenju, restauraciji i konzervaciji konjičke skulpture kneza Mihaila Obrenovića. Osim toga, izvodiće se kamenorezački radovi na oblaganju bordura žardinjera na postamentu spomenika.

Ovaj simbol srpske prestonice sređivan je svega dva puta, 1986. i 1995. godine, te će nakon četvrt veka od poslednjeg čišćenja knezu Mihailu "tretman" i te kako prijati.

Spomenik, koji čini figura kneza Mihaila na konju, nalazi se na Trgu republike od 1882. godine, a delo je poznatog italijanskog skulptora Enrika Pacija, dok su reljefi rađeni prema crtežima arhitekte Konstantina Jovanovića.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading