Liste čekanja za putna dokumenta su prošlost: Nema više gužvi, do pasoša za dan!

Autor: Republika

Vesti

10.09.2019

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako planirate da idete na zimovanje, ili eventualno u obilazak neke od evropski metropola, a potreban vam je novi putni dokument za izlazak iz zemlje, možete da odahnete jer termin za vađenje pasoša u skoro svih 10 gradskih opština možete da zakažete već koliko sutra!

RepublikaFoto: Tanjug/V. DŽUVEROVIĆ
Foto: Ilustracija

A onda vam predstoji još sedam do deset dana pre nego što vas pozovu da podignete dokumenta (zakonski rok je 30 dana), piše dnevni list "Blic".

U opštini Vračar danas je slobodan samo jedan termin dok ih više ima već od srede. U Novom Beogradu, kao najmnogoljudnijoj opštini u prestonici, na vađenje pasoša i dalje se čeka najduže. Međutim, ukoliko vam nije hitno, slobodni termini postoje već naredne nedelje, odnosno od 18. septembra. Ovo je totalno drugačija slika u odnosu na onu koja je vladala prethodnih meseci kada su građani jurili veze kako bi završili papirologiju, prenosi "Blic".

Preko portala eUprava, podsetimo, nije moguće zakazati termine za vađenje pasoša u tzv. prigradskim opštinama - Obrenovcu, Mladenovcu, Lazarvecu, Sopotu, Barajevu, Surčinu i Grockoj. Ukoliko ipak pred sezonu zimovanja dođe do ponovnih formiranja redova za vađenje pasoša, male ispostave u ovim opštinama su potencijalni spas jer je u njima najmanja gužva i najkraće čekanje.

Beograđani mogu da izvade nova dokumenta, ličnu kartu ili pasoš, na bilo kojoj od 17 gradskih opština, a ne samo na onoj na kojoj imaju prebivalište. Međutim, to ne mogu da urade u susedstvu, na primer u Pančevu ili Opovu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading