VESIĆ: Voda na Paliluli ispravna za piće i pripremu hrane

Autor: Republika, Tanjug

Vesti

16.07.2019

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle saniranja posledica poplava koje su zahvatile naselja Borča, Ovča, Krnjača, Kotež i Padinska skela, urađeno je vanredno laboratorijsko ispitivanje vode.

RepublikaFoto: ST/Nebojša Mandić
Goran Vesić

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da se voda iz mreže centralnog gradskog vodovoda može koristiti bez ograničenja na čitavom području Palilule za piće, pripremu hrane i sanitarno-higijenske potrebe.

Posle saniranja posledica poplava koje su zahvatile naselja Borča, Ovča, Krnjača, Kotež i Padinska skela i dobijenih imformacija o završenom postupku asanacije terena, kazao je Vesić, urađeno je vanredno laboratorijsko ispitivanje vode i sproveden pooštren epidemiološki i sanitarno-higijenski nadzor.

Na osnovu svih dobijenih rezultata i prikupljenih podataka, Gradski zavod za javno zdravlje doneo je mišljenje da se voda iz mreže vodovoda na području Palilule može koristiti bez ograničenja za piće, pripremu hrane i ostale sanitarno-higijenske potrebe, rekao je Vesić za Beoinfo.

On je dodao da će stručne službe Gradskog zavoda za javno zdravlje nastaviti sa vanrednim, pooštrenim epidemiološkim i sanitarno-higijenskim nadzorom na ugroženom području.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading