UMRO OMILJENI MUŠKARAC SVIH DIVA: On je oblačio sve LEPOTICE

Autor:

Zabava

12.03.2018

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vest o smrti francuskog dizajnera Ibera de Živanšija koja je danas odjeknula svetskim medijima mnogi su označili kao veliki gubitak za modnu industriju. Čuveni osnivač kompanije "Živanši" ostaće upamćen u istoriji kao tvorac čuvene crne haljine koju je Odri Hepbern nosila u hit filmu "Doručak kod Tifanija".

Foto: youtube.com
Iber de Živanši

Iber de Živanši preminuo je u 92- oj godini, a njegova karijera bila je blistava što je rezultiralo stvaranjem modne imperije. Živanši je rođen 1927. godine u francuskom gradiću Bove. On je 1952. godine osnovao "The House of Givenchy" modnu kuću, a 1953. godine imao je tu sreću da upozna Odri Hepbern na snimanju ostvarenja "Sabrina" kada je krenuo njegov uspon.

Osim modnog stila Hepbernove sa kojom se družio 40 godina, Živanši je osmislio i stajling prve dame Amerike, Džeki Kenedi. 

Iber de Živanši se 1995. godine povlači iz modne industrije, a na mestu glavnog dizajnera modne kuće "Živanši" nasleđuje ga Džon Galijano. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading