Milan Marić: Od sedenja i kukanja samo utrne zadnjica

Autor:

Zabava

25.10.2018

17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijera komada "Roman o Londonu" po delu čuvenog Miloša Crnjanskog zakazana je za subotu, 27. oktobar. Ovo je prvo scensko predstavljanje čuvenog romana, a glavna uloga poverena je Milanu Mariću

RepublikaFoto: Promo foto
Na sceni su Branko Cvejić, Aleksandar Vučković, Milan Marić i Milica Zarić

Šta bi bilo da je Crnjanski mlad dramski pisac? Da li bi iko mario za ovu predstavu? Etički kodeks je umro, a ako se uskoro ne išamaramo, završili smo sa kulturom koja može nešto da menja. Kultura gubi bitku i ekonomski i statusno, sve postaje laka zabava. E, pa, taj pozorišni mrak ne služi da vam bude lepo već neprijatno. Nismo tu da kažemo: "Živim u haosu, želim da mi bude fino", tu smo da se zapitamo zašto živimo u haosu - poručuje Milan Marić uoči premijere predstave "Roman o Londonu" po delu velikog Miloša Crnjanskog sutra u Beogradskom dramskom pozorištu (BDP).

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Milan Marić

Marić igra Rjepnina, ruskog emigranta u Londonu koji uprkos brojnim umećima i veštinama ne može da pronađe posao i zbrine svoju ljubljenu Nađu.

- Gde je nestala dostojanstvena borba osim što, eto, ja za sebe mislim da sam častan? Ima li dostojanstva osim na slavi posle treće rakije? Gde nam je hrabrost, zašto mi ovako živimo? Od sedenja i kukanja se nikad ništa nije desilo, osim što utrne zadnjica - kaže Marić, koji je ove godine opčinio rusku publiku ulogom u filmu "Dovlatov".

Glumca je Rjepnin opčinio time što "ima kičmu", nije, kaže, Betmen, ali ne pristaje, svestan je vremena u kom živi i u takvom sistemu se bori za boljitak.

- To je prokletstvo biti u manjini, biti onaj koji nešto vidi što drugi ne slute. Ta kičma je spremnost na borbu. Jesmo li spremni da svoje živote uručimo nekome drugom i kažemo: "Ti si, druže, odgovoran za moj život?" Ja nisam. Živimo u svetu u kojem je svaki dan borba, kao civilizacijsko nasleđe - zaključuje Marić.

Uz njega, na sceni će biti Milica Zarić, Ljubinka Klarić, Milan Čučilović, Ivana Nikolić, Srđan Dedić, Aleksandar Vučković, kao i Branko Cvejić, koji se posle zdravstvenih problema uspešno oporavio.
A. Malušev

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading