DOSTOJEVSKI ZA DVE GODINE NAPISAO "KARAMAZOVE" Srpskom čitaocu trebalo pet da pročita i vrati!

Autor:

Zabava

25.07.2018

20:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biblioteka "Vuk Karadžić" u Kragujevcu pokrenula je akciju "Zaboravni čitaoci" kako bi podstakla građane da vrate pozajmljene knjige i to bez plaćanja nadoknade do 31. avgusta, prenosi RTS.

RepublikaFoto: pixabay.com
HIT AKCIJA Biblioteka u Kragujevcu poziva zaboravne čitaoce da besplatno vrate knjige do 31. avgusta

Fjodoru Dostojevskom trebalo je manje od dve godine da napiše "Braću Karamazove", a zaboravnom čitaocu iz Kragujevca više od pet da je pročita i vrati! U prilogu emitovanom na RTS navodi se i to da je još oko 1.100 korisnika prisvojilo više od 2.000 knjiga koje su vlasništvo biblioteke, te da su studenti najzaboravniji, a najtraženija stručna literatura.

- Nekima je davno istekla članarina, a neki već dugo ne žive u Kragujevcu. Apelujemo na sve one koji su u prilici ili ako nisu sami u prilici, da nekoga angažuju da umesto njih vrati knjigu - istakla je Anđela Ognjanović iz Narodne biblioteke "Vuk Karadžić" u razgovoru za javni servis.

Biblioteka "Vuk Karadžić" ima 12.000 članova, a samo prošle godine je pozajmljeno 106.000 knjiga.

- Pojedini iz određenih razloga ne vrate knjige na vreme. Navode razloge, a to su putovanja u inostranstvo ili određene bolesti - objašnjava za RTS Nikola Stanković iz Narodne biblioteke "Vuk Karadžić".

Kako je istaknuto u ovoj ustanovi, od 1. septembra novčana nadoknada za nevraćene knjige iznosiće dva dinara po danu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading