KRADLJIVCI Kanski pobednik otvara 24. FAF

Autor:

Zabava

03.10.2018

16:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Film japanskog reditelja Hirokazu Korede "Kradljivci" svečano će 23. novembra otvoriti 24. Festival autorskog filma (FAF). Pored ovogodišnjeg dobitnika Zlatne palme, na festivalu će biti prikazano još nekoliko ostvarenja koja su obeležila svetske festivale, a među domaćim premijerama izdvajaju se i filmovi "Granice kiše" Nikole Mijovića i Vlastimira Sudara i "Teret" Ognjena Glavonića.

RepublikaFoto: Promo
Scena iz nagrađenog filma u Kanu

 “Kradljivci” su krimi-drama koja predstavlja priču o socijalno ugroženoj porodici koja živi na ivici egzistencije u predgrađu Tokija. Da bi preživeli, bave se sitnim krađama i upravo posle jedne takve, nailaze na napuštenu devojčicu i prihvataju je kao člana svoje porodice.

Iako su siromašni i u konstantnoj borbi za opstanak, kada su zajedno, svi izgledaju kao vrlo srećna porodica. Njihove tajne počinju da se otkrivaju nakon jednog incidenta i tada njihov porodični sklad biva ugrožen.

Festival autorskog filma (FAF) biće održan od 23. do 30. novembra, a među filmovima koji su za sada najavljeni su i “Slikovnica” Žan Lika Godara, za koju je dobio specijalnu Zlatnu palmu, zatim “Zalazak sunca” - novi film autora “Šaulovog sina” Lasla Nemeša, koji je prikazan na nedavnoj Mostri u Veneciji, kao i “Klimaks” uvek kontroverznog Gaspara Noea.

Organizatori najavljuju da će 24. FAF će biti održan na najvećem broju lokacija do sada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading