Nevin robijao više od 12 godina: Kapetan Dragan na slobodi u decembru?!

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

13.11.2018

19:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, sledećeg meseca bi mogao da bude pušten iz hrvatskog zatvora Lepoglava. O tome će sutra, 14. novembra, odlučivati Županijski sud u Varaždinu.

RepublikaFoto: Tanjug/M. STRMOTIĆ
Kapetan Dragan

Vasiljković je prošle godine nepravosnažno osuđen na 13 i po godina zatvora zbog navodnih ratnih zločina počinjenih 1991. i 1993. tokom sukoba u Hrvatskoj.

Vasiljković je uhapšen 2006. u Australiji po poternici iz Hrvatske, kojoj je izručen 2015. godine. U pritvoru je proveo više od 12 godina.

Prema rečima njegove advokatice Slađane Čanković, to znači da je Vasiljković odležao više od dve trećine kazne i ima pravo na prevremeno puštanje na slobodu.

 

 

- Iz zatvora Remetinac, gde je bio smešten nakon izricanja presude radi dijagnostike, Hrvati su, po službenoj dužnosti, podneli zahtev za uslovni otpust Vasiljkovića, koji je u pritvoru proveo više od dve trećine kazne. Pošto je u međuvremenu upućen na izdržavanje kazne u zatvor Lepoglava, predmet je prebačen u nadležni Županijski sud u Varaždinu, koji će u sredu odlučivati o uslovnom otpustu - objašnjava Čankovićeva, dodajući da se nada da će odluka varaždinskog suda biti u korist njenog štićenika.

- Ako sud bude poštovao zakon, odluka mora da bude oslobađajuća... - podvlači Čankovićeva.

Vasiljkovićev prijatelj i advokat Dragan Palibrk, na drugoj strani, smatra da Kapetan Dragan nije ni trebalo da bude u zatvoru jer je osuđen bez dokaza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading