Poražavajuća statistika: GODIŠNJE NAM STRADA 39 RADNIKA

Autor: Agencije

Vesti

27.04.2018

13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da je u Srbiji tokom 2017, 39 osoba stradalo zbog povreda na radnom mestu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Zoran Đorđević

Navodeći da u svetu svake godine više od 2,7 miliona ljudi izgubi život usled profesionalnih bolesti i povreda na radu, Đorđević je kazao da je obaveza svakog poslodavca da zaposlenima obezbedi uslove za bezbedan i zdrav rad na radnom mestu.

- Svaki radnik u Srbiji na kraju radnog dana mora da se vrati bezbedan i zdrav svojoj porodici, od tog cilja Ministarstvo za rad neće odstupiti ni u jednom trenutku. Radna mesta u Srbiji moraju biti prvenstveno zdrava i bezbedna, svi zaposleni to zaslužuju - kazao je Đorđević na obeležavanju Dana bezbednosti i zdravlja na radu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

On je kazao da je cilj kome Ministarstvo za rad teži u toj oblasti, smanjenje broja povreda na radnom mestu.

- Zbog toga će Ministarstvo za rad i Uprava za bezbednost i zdravlje na radu biti posvećeni nastavku promocije bezbednosti i zdravlja na radu. Naša misija je unapređenje sistema kojim se dostižu najviši standardi bezbednosti i zdravlja na radu, što zahteva zajednički rad svih učesnika u sistemu pa ćemo nastaviti saradnju sa poslodavcima, sindikatima, zaposlenima, visokoškolskim ustanovama - istakao je Đorđević.

Po njegovim rečima, većina povreda na radu i profesionalnih bolesti može se sprečiti zbog čega je prevencija najisplativiji način rešavanja pitanja bezbednosti i zdravlja na radnom mestu.

- Zato danas promovišemo prevenciju kao vodeći princip za sprečavanje povreda na radu i profesionalnih bolesti. Bezbedno radno mesto čini zaposlenog zadovoljnim što je preduslov veće produktivnosti i uspešnosti kompanija, a one su garant prosperitetnijeg društva i snažnije privrede - objašnjava je Đorđević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading