SRPSKA LIGA: Bez reforme penzijskog sistema ostajemo BEZ PENZIJA!

Autor:

Vesti

12.01.2018

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podržavamo stav Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) da je Srbiji hitno potrebna izmena penzionog sistema kako uskoro penzije ne bi postale socijalna kategorija, a ne zaslužena i pravična nadoknada za radni vek posvećen državi i društvu kao i svim budućim generacijama - izjavio je Goran Milenković, generalni sekretar Srpske lige (SL).

RepublikaFoto: Promo foto
Goran Milenković, generalni sekretar Srpske lige

- Što pre mora da započne unutrašnji dijalog na temu budućnosti penzija, jer se u narednim godinama samo može očekivati povećanje broja penzionera kojih je trenutno u Srbiji oko 1.740.000, a i odnos zaposlenih tj. onih koji pune penzioni fond i penzionera se neće značajno promeniti. Svakako da bi jedna od ideja o kojoj bi trebalo da se razgovara mogla biti i formiranje "Fonda tehničko-tehnološke solidarnosti za isplatu penzija", kako je PUPS predložio, ali svi drugi načini da penzije budu redovne i u punom iznosu u narednom periodu - smatra Milenković. 

On podseća da od 2021. godine na red za svoju penziju dolaze svi predstavnici takozvane "bejbi-bum" generacije (rođeni po završetku Drugog svetskog rata u periodu od 1947. do 1957. godine) koji su 2008. godine počeli da ulaze u grupu penzionera starijih od 65 godina, tako da je sada poslednji trenutak da se razreši budućnost isplate penzija u Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading