SRPSKI POSLANICI na Kosovu reagovali na pucnjavu u Donjoj Brnjici: Napad na decu je KUKAVIČKI ČIN

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

04.10.2020

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narodni poslanici sa Kosova u Skupštini Srbije Milan Savić, Danijela Vujičić i Ljubomir Marić osudili su sinoćni napad na decu u selu Donja Brnjica kod Prištine tražeći od nadležnih organa da se počinioci ovog dela što pre otkriju i kazne.

Pištolj (Ilustracija)

Savić je istakao da je ovaj napad, drugi u poslednjih nedelju dana, direktna posledica pasivnosti istražnih organa na KiM, kada su u pitanju zločini nad Srbima.

- Napad na najslabije među nama predstavlja necivilizacijski kukavički akt, a nerešavanje takvog čina dodatno daje vetar u leđa počiniocima. Da su zločini poput ubistva i ranjavanja srpske dece na Bistrici rasvetljeni, ovakav čin terorizma se ne bi dešavao - poručio je Savić.


On je naglasio da je nemoguće razgovarati o pomirenju sve dok se „ovakva zlodela dešavaju i prolaze nekažnjeno”.

- Policija nema izgovora da u najkraćem mogućem roku ne rasvetli zločin i počinioce privede pravdi - rekao je Savić i dodao da će država Srbija „zaštiti svoju mladost na Kosovu“.

Prema mišljenju njegove koleginice Danijele Vujičić, pucanj na decu koja se igraju u školskom dvorištvu je poraz kosovskog društva, prenosi Kosovo onlajn.

- Ekstremisti se neće zaustaviti, jer nema ko da ih zaustavi! Da li će konačno oni koji garantuju bezbednost preuzeti odgovornost? Livadice, Staro Gracko, Goraždevac… - napisala je na Tviteru Vujičić.

Stav Ljubomira Marića je da na decu može pucati samo neko “ko je prevazišao stepen mržnje i otišao korak dalje, prema želji za istrebljenjem svega nealbanskog na ?osovu i Metohiji”.

- Pucali su i ubijali ranije, pucaju i napadaju danas i šta očekivati sutra. Na prvom mestu zahtevamo od međunarodne zajednice, kao granta sprovođenja Rezolucije SB OUN 1244 da reaguje, a onda i od kosovske policije da bar jednom pronađu i kazne kriminalce i otimače mladosti - napisao je Marić u postu na Fejsbuku.

On je pozvao nadležne da reaguju i na taj način bar jednom pokažu da „ne odobravaju zločin nad srpskom decom”.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading