TAČI ODLIKUJE TRAMPA! Grenel među prvima čestitao predsedniku SAD

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

18.09.2020

05:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači uputio je pismo američkom predsedniku Donaldu Trampu u kojem ga je obavestio da će ga odlikovati medaljom "Orden slobode" zbog uloge u postizanju sporazuma o ekonomskoj normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, piše Rojters.

RepublikaFoto: Tanjug/AP/Fotomontaža
Donald Tramp, Hašim Tači

Britanska agencija, koja navodi da je imala uvod u pismo, ističe da je reč o najvišem odlikovanju koje dodeljuje Priština.

Agencija prenosi i da će Trampov savetnik za nacionalnu bezbednost Robert O"Brajan i specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel dobiti "Predsedničku Medalju za zasluge".


U pismu Trampu, Tači navodi da je "duboko zahvalan za Vaš ličan doprinos" zbog posredovanja u postizanju sporazuma i poziva Trampa da poseti Kosovo.

Specijalni izaslanik Bele kuće za pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel čestitao jeTrampu nakon što je objavljeno da će ga predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači odlikovati zbog uloge u postizanju sporazuma o ekonomskoj normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine.

 


Grenel je, uz čestitku Trampu na Tviteru, podelio tekst Rojtersa koji je preneo da je Tači uputio pismo Trampu, u kojem ga je obavestio da će ga odlikovati medaljom "Reda slobode".

Britanska agencija, koja navodi da je imala uvod u pismo, piše da je reč o najvišem odlikovanju koje dodeljuje Priština.

Prenosi i da će Trampov savetnik za nacionalnu bezbednost Robert O"Brajan i specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel dobiti predsedničku medalju za zasluge.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading