(FOTO) TAČIJEVE FALANGE: Ojačava vojsku i još se hvali, DA LI ON TO NEŠTO SMERA?

Autor: Kosovo-online, Republika

Vesti

27.07.2020

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovski predsednik Hašim Tači potvrdio je danas da se kontingent od 42 američka vojna vozila od juče nalazi u sklopu kosovske vojske.

RepublikaFoto: facebook.com/Hasim Taci
Vojna vozila vosjke Kosova

Kako je Tači napisao na Fejsbuku, nakon informativnog sastanka koji je imao sa komandantom bezbednosnih snaga general-potpukovnikom Rahmanom Ramom, u kosovskoj vojsci će se uskoro početi sa regrutacijom novih vojnika.

 

- Kosovska vojska od juče je bogatija za kontingent od 42 američka vojna vozila 'Hamvej'. Sloboda i vojska daju nam identitet i ponos slobode i demokratije - poručio je Tači.

Pre dve godine potpisan je ugovor između američke kompanije "AM Dženeral" i Vlade Kosova za opremanje KBS sa 51 vozilom tipa "hamvej".

Kako je ranije izjavio Rama, kupovina novih oklopnih vozila vrši se na osnovu potreba Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS).

U decembru 2018. Skupština Kosova usvojila je zakonske izmene za promenu mandata Kosovskih bezbednosnih snaga.

 

Prema tim izmenama, tim snagama će biti potreban period od 10 godina da se transformiše u vojsku u punom kapacitetu.

Ranije je rečeno da se očekuje da će transformacija i izgradnja kapaciteta KBS koštati oko 55 miliona evra godišnje, koliko je to bilo u 2018. godini, do blizu 100 miliona evra godišnje, nakon pet ili šest godina.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading