Intervju sa Branislavom Lečićem: Lutovac se pravi lud

Autor:

Vesti

15.05.2020

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Branislav Lečić, glumac i funkcioner Demokratske stranke, poručuje da će se boriti za demokratiju bio on u toj partiji ili izbačen poput četvoro demokrata, među kojima je i poslanica Gorana Čomić, koji se ne slažu s odlukom Saveza za Srbiju Dragana Đilasa o bojkotu izbora i parlamenta, što bespogovorno prati i lider DS Zoran Lutovac.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Branislav Lečić

U razgovoru za Srpski telegraf Lečić kaže da u DS sad uskraćuju demokratiju, o čemu svedoči i to što Lutovac ignoriše to što grupa nezadovoljnih demokrata traži da se sednica Glavnog odbora DS održi u nedelju umesto krajem meseca, kako je on predvideo. Na toj sednici je moguće da mu uskrate poverenje.

Kako komentarišete to što je Lutovac poručio da neće doći, kako kaže, na nelegalno zakazanu sednicu GO 17. maja jer ona ne može biti održana pre već zakazane sednice za 31. maj?

- Sednicu GO može da zakaže jedna trećina članova. On očito ne poznaje Statut DS ili se pravi lud.

Tvrdi da se neće pojaviti čak ni oni koji su potpisali zahtev, da neće biti kvoruma jer je to, kaže, pokušaj otimanja DS, i to uz pomoć predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića?

- Uskraćivanje demokratije postoji i u DS i u zemlji. Boriću se uvek za demokratiju, i u DS i u Srbiji. Da li će to biti u DS ili u Srbiji, videćemo.

Zašto se vama žuri, što ne čekate 31. maj? Želite da smenite Lutovca i, kako o kaže, izađete na izbore?

- Apsolutistima, gluvonemim liderima, autistima, neprincipijelnim nema mesta u politici. Ne želim ih u kući, stranci, ni u državi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading