Nebojša Stefanović sa predstavnicom UNDP: Udruženim snagama u borbi protiv nasilja u porodici!

Autor: Republika

Vesti

16.01.2020

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Beogradu sa stalnom predstavnicom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) Fransis Pikap o daljoj saradnji u oblasti borbe protiv nasilja u porodici i borbe protiv zloupotrebe lakog i malokalibarskog naoružanja.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Sastanak ministra Stefanovića i Fransis Pikap

Stefanović i Pikap su se saglasili o nastavku zajedničkih aktivnosti na podizanju kapaciteta MUP-a u borbi protiv nasilja u porodici,  unapređenju kapaciteta za čuvanje dokaznih materijala, istraga kriminalnih aktivnosti i mesta zločina uz upotrebu vatrenog oružja, kao i balističkih laboratorija. 

Pikap je na sastanku istakla da je MUP Republike Srbije jedina institucija u regionu koja je sa velikom pažnjom pristupila rešavanju problema nasilja u porodici i uništenja lakog i malokalibarskog oružja. 

Stefanović je upoznao Pikap da je, osim obuke koju je na Kriminalističko-policijskom univerzitetu već prošlo 1.350 policijskih službenika, njih oko 400 do sada prošlo i obuku za postupanje po Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici u okviru projekta UN-a "Integrisani odgovor na nasilje nad ženama i devojčicama u Srbiji". 

Ministar je istakao posvećenost MUP-a i Republike Srbije borbi protiv nasilja u porodici, kao i ispunjavanju obaveza iz Mape puta za kontrolu lakog i malokalibarskog naoružanja. 

Stalna predstavnica UNDP-a i Stefanović razmotrili su i dalju saradnju  u projektima, koji imaju za cilj unapređenje standarda, opreme i procedura u skladu sa Mapom puta. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading