(VIDEO) Ministarka Mihajlović o Car Go, premijerki i taksistima: Nema ni rupa, ni sukoba u Vladi ako svi poštujemo zakon

Autor: Republika

Vesti

10.10.2019

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Priča oko taksista i CarGo i izjave svih ostalih aktera pretovrene su u špansku seriju. A rešenje je vrlo jednostavno i staje u sam početak jedne epizode – zakon mora da se poštuje", izjavila je danas potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Zorana Mihajlović

Ona je, na pitanje novinara na Belgrade Food Show da prokomentariše stav premijerke Ane Brnabić i situaciju sa taksistima i CarGo, istakla da je loše što se zaklanjanjem iza priče o poštovanju zakona pravi priča da postoji neki sukob u Vladi.

- Ja nisam u sukobu sa premijerkom Anom Brnabić, ukoliko je ona u sukobu sa mnom onda to može značiti da je ona za nepoštovanje zakona, a ja duboko verujem i sigurna sam da to nije tačno. Zakon je potpisala predsednica Valde, izglasali su ga poslanici i na kraju poptisao predsednik Republike - rekla je ona.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Blokada taksista

Mihajlovićeva je rekla da nema nikave rupe u Zakonu o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, već da postoji jedna kompanija koja ne poštuje zakon, obavlja taksi prevoz nelegalno tj. na divlje i da između divljih taskista i njih nema razlike.

- Priča o rupama u zakonu znači da bi svako od nas to mogao da uradi - lekari bi mogli da naprave udurženje i da pružaju uslugu prevencije bolesti, a da li će vas lečiti nadrilekar ili lekar bez licence, to niko ne zna. Ili ugostitelji, takođe mogu da naprave udruženje i da prućaju uslugu doručka, ručka i večere a ko će vam kuvati ne znamo. To nije rešenje, rešenje je poštovanje zakona. Morate da se registrujete, da znamo ko ste, da izdajete fiskalen račune i još mnogo toga - rekla je potpredsednica Vlade.

Mihajlovićeva je dodala da ne štiti taksitse i da je nedopustivo šta se dešava na ulicama grada, ali i da ne napada CarGo već traži da svi poštuju zakon.

- Ja nemam luksuz da ne poštujem zakon, finansijeri CarGo imaju izgleda taj luksuz i moraće da snose posledice. Ovaj zakon nismo pravili sami, već sa svima onima koji će ga realizovati. Ako hoćemo da menjamo zakon, hajde, ali dok je na snazi mora da se poštuje - zaključila je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Miško

10.10.2019 15:05

Mihajlovićka progurala Zakon po hitnom postupku i obmanula premijerku i Predsednika Republike Srbije.