Lončar: Nedopustivo je da domovi zdravlja nemaju kvalitetne zdravstvene usluge!

Autor: Republika

Vesti

01.10.2019

10:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar u okviru redovnih aktivnosti obišao je danas domove zdravlja u Kraljevu, Trsteniku, Aleksandrovcu i Vrnjačkoj banji kao i Opštu bolnicu "Studenica" u Kraljevu.

Foto: Ministarstvo zdravlja
Ministar Lončar u poseti

Ministar zdravlja je tom prilikom detaljno upoznat sa funkcionisanjem i organizacijom rada kao i potrebama zdravstvenih ustanova, uoči predstojećeg preuzimanja nadležnosti Republike nad domovima zdravlja.

Poseban akcenat obilaska i ovoga puta dat je razgovoru ministra Lončara sa pacijentima ovih ustanova kao i građanima, u cilju realnog sagledavanja rada pomenutih zdravstvenih ustanova i kvaliteta zdravstvenih usluga koje pružaju građanima. 

- Država je prethodnih godina mnogo sredstava uložila u bolnice, kroz nabavku najsavremenije medicinske opreme i aparata, izgradnju i rekonstrukciju bolničke infrastrukture, kao i zapošljavanje medicinskih radnika, i njihovo usavršavanje, odnosno specijalizacije. I to građani vide i prepoznaju.

Sada nam je namera da unapredimo i funkcionisanje domova zdravlja, da i na primarnom nivou zdravstvene zaštite imamo podjednako kvalitetan nivo zdravstvene usluge koju pružamo građanima. Pojedini domovi zdravlja po dve godine nisu u stanju da pripreme projektnu dokumentaciju, za renoviranje objekata, ambulanti... A novac je obezbeđen, i neiskorišćen. To je nedopustivo i to hoćemo da promenimo. Stoga intenzivno obilazimo zdravstvene ustanove naše zemlje, razgovaramo sa zaposlenima kao i sa građanima, pacijentima, jer želimo da predstojeće preuzimanje nadležnosti nad domovima zdravlja iskoristimo upravo u tom cilju - istakao je ministar zdravlja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading