Đorđević: Nepravda koja nam je nanošena kroz istoriju je naše vezivno tkivo

Autor:

Vesti

19.08.2019

14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Tekerišu je danas u spomen komplesku Cerske bitke obeležena 105. godišnjica tog događaja, a ministar Zoran Đorđević je u ime srpske vlade poručio da je "nepravda koja je Srbima nanošena kroz istoriju zapravo vezivno tkivo za jedinstvo i istrajnost našeg naroda u borbi za pravdu.

RepublikaFoto: Tanjug
Zoran Đorđević

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja rekao je da Cerska bitka, nakon koje je komandant druge srpska armije general Stepa Stepanović nagrađen činom vojvode, označava ubedljivu pobedu srpske vojske i smatra se prvom pobedom saveznika u Prvom svetskom ratu. 

Podsetio je da su srpski gubici iznosili između 3 i 5 hiljada mrtvih i 15000 ranjenih vojnika, dok su neprijateljski gubici bili višestruko veći. 

- Kada smo najpovređeniji, upravo tada smo najjači i tada najlakše dolazimo do trijumfa. Nekome ko gleda sa strane, te naše pobede izgledaju kao pravo čudo. Međutim, mi smo samo nepobedivi u pravičnosti - rekao je ministar. 

RepublikaFoto: youtube.com/light2tube
Spomen obeležje kod Tekeriša

Ðorđević je rekao i da je srpski narod u 20. veku uvek bio na pravoj strani, kao i da se izbor koji je činio u prošlosti uglavnom oslanjao na njegovu dugu slobodarsku tradiciju. 

- Čudo na Ceru zato nije nikakvo čudo. Srpska pobeda se morala dogoditi, bez obzira na prednosti neprijatelja u ljudstvu i opremi. I zato sam uveren da će Srbi i Srbija biti na pravoj strani istorije i u 21. veku. Neophodno je samo da budemo jedinstveni - zaključio je ministar.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading