EU i dalje posreduje u dijalogu Beograda i Prištine, Rusiju i SAD uključuju u debatu

Autor: Tanjug

Vesti

13.03.2019

18:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister rekao je danas da EU namerava da ostane posrednik u dijalogu Beograda i Prištine, ali i da ima smisla da Rusija i SAD budu uključene u političku debatu po tom pitanju.

RepublikaFoto: Tanjug
Dejvid Mekalister

- Ima smisla da druge sile Saveta bezbednosti, Rusija i Amerika, budu uključene u političku debatu o tome kako krenuti napred u dijalogu. To je uvek bila politika EU i mi ćemo nastaviti da razmatramo ovo pitanje sa drugim silama van EU - poručio je Meklaister.

Nakon najave šefice EU diplomatije Federike Mogerini da će uloga Saveta bezbednosti UN biti "ključna" u finalizaciji sporazuma Beograda i Prištine, Mekalister napominje da je EU do sada bila posrednik u dijalogu i da je spremna da nastavi taj posao.

Prema njegovim rečima, osnovno je da se i Beograd i Priština što pre vrate za pregovarački sto u Briselu.

- Ono što želimo da vidimo na kraju jeste održivo rešenje koje je prihvatljivo za obe strane - ponovio je Dejvid Mekalister.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading