(VIDEO) Ajmo momci razlaz! NATO na silu pokušao da regrutuje srpske vojnike, a onda je došao Mladić!

Autor:

Vesti

03.03.2019

17:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom rata devedestih vojska US IFOR-a (Implementation Force) je u Republici Srpskoj pod punom ratnom opremom krenula da mobiliše srpske i bošnjačke civile.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ratko Mladić sa vojnicima

Snimak koji je tada zabeležila kamera svetske novinske agencije AP sada se pojavila na društvenoj mreži.

Na kratkom klipu se mogu primetiti pripadnici IFOR-a koji su pod pod komandom NATO-a došli kako bi mobilisali srpske i bošnjačke civile.

Naoružani vojnici stajali su mirno sa municijom pored tenkova gotovo preplašeni, dok im goloruki Srbi govore da slobodnu mogu da se pomere i vrate nazad.

Ono što je izazvalo pažnju na ovom snimku jeste to da je jedan goloruki civil prišao američkom vojniku i počeo da simulira sparing, ali se ovaj nije dao. Onda je pohrlila i masa ostalih civila koji su im podsmešljivo govorili:

- Hajmo, hajmo, pomerite se, pomerite se - govorili su civili sve vreme smejući se, dok je američka vojska stajala čvrsto držeći puške u rukama vraćajući se nekoliko korak u nazad.

U jednom trenutku se na snimku mogao primetiti i tadašnji načelnik Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratko Mladić kome je sve to bilo simpatično, pa se i on nasmejao nemoći vojske IFOR-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading