RUŽIĆ: Opozicija je jalova, vlast nema razlog za strah!

Autor: Tanjug

Vesti

09.12.2018

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik SPS i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić kaže da vlast nema razloga da se plaši opozicije, jer je, kako ocenjuje, politički i organizaciono jalova.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Branko Ružić

- Za svaku demokratski izabranu vlast dragoceno je da postoji konstruktivna i argumentovana opozicija kao korektiv te vlasti. Tu dragocenost Srbija nema imajući u vidu koliko je opozicija dezorijentisana, politički, programski i ideološki suprotstavljena unutar sebe, organizaciono jalova - rekao je Ružić u intervjuu za jedan beogradski mediji i dodaje da bi bio radosniji da vlast ima političke oponente od kojih bi osećala barem blagu bojazan. 

Kada je reč o protestima u Beogradu, na koji je pozvao deo opozicije okupljen u Savezu za Srbiju, Ružić je rekao da su oni imali višednevni "tim bilding u postponoćnom terminu rijaliti programa kako bi se okuražili i podigli tenziju". 

- Mislim da svi zajedno imaju jednu konstukcionu grešku, prioritet im je politički slom jednog čoveka, predsednika republike, dakle destrukcija im je orijentacija, a kreativnosti i odgovora na sva važna državna i ekonomska pitanja nemaju. Razlog je jasan. Odgovore daje onaj koga žele da sruše, zajedno sa najvišim državnim rukovodstvom - smatra Ružić. 

Na pitanje da se spekuliše da bi 2019. mogla da bude izborna godina, Ružić objašnjava da se izborni ciklus, van redovnog termina, inicira isključivo kad ne postoji stabilna parlamentarna većina ili postoji određena društveno-ekonomska krizna situacija u državi. 

- Treća opcija može biti "državni razlog". Svakako, ukoliko i dođe do izbora, biće to refleksija duboko promišljene i odgovorne političke odluke najvažnijih političkih odlučilaca, pre svega SNS - naveo je on. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading